Τρίτη, Μαΐου 13

Νέο κρούσμα ντόπινγκ

Νέα δεδομένα προέκυψαν σήμερα στην υπόθεση του θετικού δείγματος του κορυφαίου Ελληνα κολυμβητή Γ. Δρυμωνάκου, το θέμα διέρρευσε αργά χθες το βράδυ.

Οπως ανακοίνωσε πριν από λίγο επίσημα η ΚΟΕ, η οποία ενημερώθηκε επισήμως σήμερα το πρωί από το ΕΣΚΑΝ για το περιστατικό, το αποτέλεσμα αφορά δείγμα από παλαιότερο έλεγχο εκτός αγώνων (σ.σ. οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ελήφθη στις 6 Μαρτίου). Το δείγμα αυτό αρχικώς είχε βρεθεί αρνητικό (τα αποτελέσματα γνωστοποιήθηκαν στην ΚΟΕ την 1η Απριλίου), αλλά επανεξετάστηκε από τα εργαστήρια του ΟΑΚΑ, μετά τη σχετική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ανδρέα Καραφλού, που διερευνά την υπόθεση της άρσης βαρών, προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ύπαρξη της απαγορευμένης ουσίας μεθυλτριενολόνη.

Στην ανακοίνωσή της, η κολυμβητική ομοσπονδία επισημαίνει ότι το αποτέλεσμα της εξέτασης τής κοινοποιήθηκε σήμερα (αν και οι πληροφορίες στον Τύπο είχαν διαρρεύσει από χθες), ενώ δεν αποκαλύπτει το όνομα του αθλητή, καθώς εκκρεμεί η εξέταση του β΄ δείγματος. Τονίζει δε ότι, σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που δεν αμαυρώνει τη συνολική εικόνα του υγρού στίβου στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα, 13 Μαΐου 2008, ημέρα Τρίτη, έφτασε στα γραφεία της ΚΟΕ έγγραφο του ΕΣΚΑΝ σύμφωνα με το οποίο μας γνωστοποιείται ότι ευρέθη αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα σε απαγορευμένη ουσία σε αθλητή που ανήκει στην δύναμη της Ομοσπονδίας μας.

Το πιο πάνω δείγμα, με το από 1/4/2008 έγγραφο του ΕΣΚΑΝ, μας είχε γνωστοποιηθεί ότι ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΟ, αλλά μετά από επανέλεγχο -όπως μας γνωστοποιήθηκε σήμερα, 13/5/2008- του ιδίου δείγματος, διαπιστώθηκε ότι είναι αντικανονικό και αφορά τον ίδιο αθλητή και τον ίδιο έλεγχο ντόπινγκ που σημειωτέον ήταν εκτός αγώνων (out of competition).

Η ΚΟΕ, σύμφωνα με τα ισχύοντα, υποχρεούται να μην ανακοινώσει το όνομα του αθλητή έως ότου περαιωθεί η διαδικασία ελέγχου και του Β σχετικού δείγματος.

Παραλλήλως και μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας και εφόσον τελεσιδικήσει και αποδειχθεί ότι το ελεγχόμενο δείγμα είναι θετικό, η ΚΟΕ και θα ανακοινώσει το όνομα του αθλητή και θα προβεί, όπως είναι φυσικό, σε όλες τις σχετικές νόμιμες διαδικασίες όπως καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία, τους κανονισμούς της ΚΟΕ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FINA).

Η ΚΟΕ εκφράζει τη λύπη της για το πιο πάνω μεμονωμένο συμβάν το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αμαυρώσει το σύνολο των εκατοντάδων αθλητών/τριών των Εθνικών της ομάδων και των 5 Ολυμπιακών αθλημάτων της, καθώς και των 51 -μέχρι στιγμής- αθλητών/τριών της που αποτελούν ήδη μέλη της Ολυμπιακής ομάδας της Ελλάδας.»

Πηγή: AΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: