Τετάρτη, Μαΐου 7

Το Κογκρέσο προτείνει επιβράδυνση της παραγωγής βιοκαυσίμων

Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, συμπεριλαμβανομένου και του προεδρικού υποψηφίου, Τζoν Μακέιν, ζητούν την επιβράδυνση της εφαρμογής νόμου για την ενίσχυση της παραγωγής βιοκαυσίμων στις ΗΠΑ. Το Κογκρέσο ενέκρινε πέρυσι νομοθεσία για την αύξηση της παραγωγής εθανόλης στα 15 δισεκατομμύρια γαλόνια μέχρι το 2015 και ακόμη περισσότερο μέχρι το 2022.

Όμως τη Δευτέρα μέλη του Κογκρέσου επεσήμαναν ότι η ζήτηση βιοκαυσίμων συντελεί στην κατακόρυφη αύξηση των τιμών τροφίμων.

Ο Τζεφρυ Σάκς, σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη πρέπει να περιορίσουν την παραγωγή βιοκαυσίμων λόγω της επιρροής της στις τιμές τροφίμων. Το πρακτορείο Ρωϋτερ φέρει τον κ. Σακς να δηλώνει ότι τα βιοκαύσιμα δεν αποτελούν λύση όταν μειώνεται η πρόσβαση στα τρόφιμα.

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας των ΗΕ, Μπαν Κι Μουν, σχημάτισε υψηλού επιπέδου ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης. Ο κ Μπαν προειδοποίησε ότι η κρίση αυτή μπορεί να 'εξελιχθεί σε πολλαπλές κρίσεις' που θα επηρεάσουν το εμπόριο και την κοινωνική και πολιτική ασφάλεια σ' ολόκληρο τον κόσμο.

Επεσήμανε επίσης ότι τα ΗΕ θα αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην αντιμέτωπη αυτών των προκλήσεων, ειδικά στην ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης στις πληγείσες περιοχές.

Πηγη:hri


Δεν υπάρχουν σχόλια: