Τετάρτη, Μαΐου 21

Ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας

Η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας συζητήθηκε στην σύνοδο των χωρών μελών της Διαδικασίας Συνεργασίας χωρών Νοτιοανατολικής Ευρώπης που διεξάγεται στο Πομόριε της Βουλγαρίας, στο πλαίσιο της Βουλγαρικής προεδρίας.

Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής έφθασε το απόγευμα της Τρίτης συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο προκειμένου να πάρει μέρος στο δείπνο των ηγετών, ενώ νωρίτερα είχε έλθει η κ. Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εκπροσώπησε την χώρα μας στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Συνεργασίας.

Στην ατζέντα των συζητήσεων είναι η εξασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή και η προώθηση του περιφερειακού χαρακτήρα της συνεργασίας, σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της αναδιαμόρφωσης της περιφερειακής συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην μετατροπή του Συμφώνου Σταθερότητας και στην εδραίωση του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας και των λειτουργικών μηχανισμών του. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η μόνιμη εγκατάσταση της γραμματείας του Συμβουλίου στο Σεράγεβο, στο «Σπίτι της Ελληνοβοσνιακής Φιλίας», που έχει δημιουργηθεί με χρήματα της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης αποφασίστηκε η έναρξη λειτουργίας γραφείου στις Βρυξέλλες που θα εκτελεί χρέη συνδέσμου μεταξύ της ΕΕ και του Συμβουλίου Περιφερειακής Συνεργασίας.

Πηγή: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: