Δευτέρα, Μαΐου 5

Άνδρο κακοδιαχείρισης ο Ν. Ηλείας

Σύμφωνα με τοπικές εφημερίδες το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης κατηγορεί τη Νομαρχία Ηλείας για κακοδιαχείριση στο ζήτημα των ζωοτροφών, ενώ οι κτηνοτρόφοι καταγγέλλουν "καρτέλ" στις ζωοτροφές.

Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι κάτι νέο για τα πολιτικά δρώμενα της Ηλείας, η κακοδιοίκηση και ο παραγοντισμος φαίνεται να είναι παγιωμένη κατάσταση.

Στόχος αρκετών είναι η μεγιστοποίηση των <<απολαβών>>.

Αν δεν ήταν έτσι λένε αρκετοί πολίτες δεν θα βρίσκονταν ο νομός στην 51η θέση ως αναφορά την ανάπτυξη.


Πολίτης στα Μακρυσια μας είπε ότι το μοναδικό έργο που θυμάται να έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια στη νότια Ηλεία είναι ο καθαρισμός του ποταμού Αλφειού και αυτό όταν έχει καταστρέψει περιούσιες.

Στον τόπο μας λένε αρκετοί ο συνδυασμός των οικονομικών προβλημάτων με φαινόμενα διαφθοράς, αλλά και με άλλες μη οικονομικές συγκυρίες επηρέασε αρνητικά την ανάπτυξη όσο και την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων των πολιτών για ποιότητα ζωής και δημοκρατία.

Ο άνθρωπος είναι τόσο δημιουργός όσο και προϊόν της κοινωνίας.

Οι σύγχρονες ανάγκες δημιούργησαν νέα δεδομένα μείωσαν την αγραμματοσύνη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μειώθηκε η πνευματική αγραμματοσύνη.


Έτσι μεγάλο τμήμα του πληθυσμού έχει οδηγηθεί στην περιθωριοποίηση, αφού οι νέες εξελίξεις δεν έφεραν νέα νοοτροπία, ενώ τα προβλήματα και τα θέματα ξεχνιούνται γρήγορα.

Στρατηγικός σχεδιασμός μέχρι τώρα για την Ηλεία δεν έχει υπάρξει,
με αποτέλεσμα η ποιοτική εξέλιξη να οδηγείται στο περιθώριο, σήμερα η δυσλειτουργία και η πολιτική κρίση είναι εδώ.


Η μετάβαση στην ομαλότητα
κρίνεται αναγκαία λένε με μια φωνή οι κάτοικοι του νoμου...


Δεν υπάρχουν σχόλια: