Τρίτη, Μαΐου 13

Συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή

Δυνατότητα εξέλιξης σε 70.000 υπαλλήλους

Θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών εξέτασε στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε, υπό τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Ο υπουργός Εσωτερικών εισηγήθηκε πρόταση με την οποία 70.000 υπάλληλοι του δημοσίου αορίστου χρόνου, αποκτούν την δυνατότητα να εξελίσσονται στην υπαλληλική ιεραρχία.

Ακόμη, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε την Κυβερνητική για το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί ως το τέλος Ιουνίου στη Βουλή για τους αορίστου χρόνου υπαλλήλους. Παράλληλά, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι "το σχέδιο νόμου θα προβλέπει την ιεραρχική εξέλιξη των αορίστου χρόνου υπαλλήλων.

Υπάρχουν άνθρωποι με πολύ υψηλά προσόντα αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν θέσεις στην ιεραρχία. Η εξέλιξη θα φτάνει μέχρι τον βαθμό του Διευθυντή".

Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε και για τα αποτελέσματα για τον Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που θα ναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2008.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι με βάση την ερμηνεία του Συντάγματος μπορούν να προαχθούν οι κλασικοί δημόσιοι υπάλληλοι, γι αυτό και η ΝΔ έχει προτείνει την αναθεώρηση του άρθρου 103. Η ρύθμιση αυτή, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει ώστε να αξιοποιηθούν αυτοί οι υπάλληλοι, κάτι που αποτελεί, όπως είπε κι αίτημα της ΑΔΕΔΥ. Ανεξάρτητα από την πορεία της αναθεώρησης, το σχετικό σχέδιο νόμου θα κατατεθεί, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και κάλεσε τα κόμματα της Αριστεράς, που μετέχουν στην αναθεώρηση, να συμπράξουν, ώστε να υπάρχει, όπως ανέφερε και συνταγματικό υπόβαθρο.

Επίσης ο Π.Παυλόπουλος ενημέρωσε την Κυβερνητική Επιτροπή για τον Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο ολοκλήρωσε η αρμόδια επιτροπή και ανέφερε ότι μετά από διαβουλεύσεις που θα συνεχιστούν, ο κώδικας θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2008. Επίσης, υπενθύμισε ότι στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν προωθήθηκαν ο κώδικας ιθαγένειας, ο κώδικας δημοσίων υπαλλήλων, ο κώδικας δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων και ο δημοτικός κώδικας, σημειώνοντας πως είναι μία πλήρης αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, που αφορά και τις δομές και το προσωπικό της δημόσιας διοίκησης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι γνωρίζει πως στη ζωή μιας κυβέρνησης, αλλά και στην πολιτική, σημασία δεν έχει μόνο να νομοθετείς αλλά και να εφαρμόζεις, καθώς τα αποτελέσματα φαίνονται από την εφαρμογή. Η αλλαγή, όμως, πρόσθεσε, του νομοθετικού πλαισίου ήταν μια βάση που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, καθώς αλλάζει το τοπίο στη δημόσια διοίκηση και βελτιώνεται η κατάσταση.

Ακόμη, συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος, άλματα δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη στο χώρο της δημόσιας διοίκησης, αλλά η βελτίωση είναι ήδη ορατή και το ποτάμι δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω.

Σε ερώτηση αν έχει χρήματα το υπουργείο Οικονομίας για την απόσυρση αυτοκινήτων, όπως έχει προτείνει ο κ. Σουφλιάς, ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι θα δει το θέμα όταν θα πάρει στα χέρια του την επίσημη πρόταση. Περιβαλλοντική πολιτική χωρίς κόστος, δεν γίνεται, κατέληξε ο υπουργός.

Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια: