Απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα, εμείς αντιπαραθέτουμε το συμφέρον των πολλών, δήλωσε από τις Σέρρες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που πραγματοποιείται στο ΤΕΙ Σερρών, με πρωτοβουλία του Ιδρύματος "Κωνσταντίνος Καραμανλής" και την επιστημονική συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του ΤΕΙ της μακεδονικής πόλης.
"Για μας, το συμφέρον των πολλών, το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας είναι στόχοι αδιαπραγμάτευτοι. Και αυτή είναι η δική μας έμπρακτη απόδοση τιμής στον πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Απέναντι στις κραυγές της συντήρησης, απέναντι σε οργανωμένα συμφέροντα που το μόνο που τα απασχολεί είναι η διατήρηση άδικων προνομίων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου, εμείς αντιπαραθέτουμε το συμφέρον των πολλών".
Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι «η μεταρρύθμιση στην Παιδεία θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η αξιολόγηση, ο αναπτυξιακός προγραμματισμός, η διεύρυνση της δημοκρατίας με τη συμμετοχή ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας στην εκλογή των οργάνων, η ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού της γνώσης είναι οι αυτονόητοι άξονες μιας πολιτικής που τολμά να αντικρίζει το μέλλον, το παρόν και να απαντά στις προκλήσεις του μέλλοντος»
Πηγή: hri
4 σχόλια:
Γνωρίζει κάποιος ποιος θα πληρώνει τα δίδακτρα των φοιτητων η δεν θα έχουν δίδακτρα, στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια;
Οι πόροι για την λειτουργία τους από πού θα προέρχονται;
H επιλογή των φοιτητών πως θα γίνεται;
Σε ποια επιστημονικά αντικείμενα θα αναπτυχθούν;
Πως θα συμβάλουν στην εξυγίανση του δημόσιου πανεπιστήμιου;
Οι καθηγητές που θα τα στελεχώσουν ποιοι θα είναι; Θα φύγουν κάποιοι από τα δημόσια να πάνε σε αυτά;
Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα και μάλλον τα επεξεργάζεται το υπουργείο παιδείας
Έχω την αίσθηση, NEOI.N.HLEIAS, ότι απλώς λειτουργείτε ως "πρακτορείο ειδήσεων"! Εγώ θα περίμενα, από την πλευρά σας μια δυναμική αντιμετώπιση των "ειδήσεων". Υποτίθεται (;) ότι οι "ΝΕΟΙ" είναι δυναμικοί, ριζοσπαστικοί στις ιδέες τους, επαναστάτες. Καλά, εσείς δεν εξεγείρεστε με τίποτα; Και το λέω αυτό διότι από καιρό παρακολουθώ τα κείμενά σας, αλλά υπάρχει μια επίπεδη αντιμετώπιση... Νομίζω ότι η Ηλεία έχει μακρά δημοκρατική παράδοση. Εσείς όμως επιλέξατε το δρόμο της στείρας υποστήριξης της κυβέρνησης - δικαίωμά σας. Ένα τελευταίο: Πέθανε πριν λίγες μέρες ο (αμαλιαδίτης) συγγραφέας ΜΗΤΣΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. Ήταν μια σπουδαία φυσιογνωμία των ελληνικών γραμμάτων, αλλά δυστυχώς δεν βρήκατε ούτε δυο λόγια γι' αυτόν! Λυπάμαι...
Ν Λαγκαδινος είπε:
“H Ηλεία έχει μακρά δημοκρατική παράδοση’’
Έχετε δίκιο, μόνο παράδοση έχουμε.
-Ο Μήτσος Αλεξανδρόπουλος, ήταν από τους κορυφαίους πεζογράφους της μεταπολεμικής γενιάς,
Η αξία του έργου του αναγνωρίστηκε, είναι ανεκτίμητη.
H αξία όμως έχει μια ροή, ελπίζουμε οι θεσμικοί φορείς του τόπου να κάνουν αυτό που πρέπει.
Υ.Γ. για το σχόλιο της μη αναφοράς ίσως έχετε δίκιο, βλέποντας το όμως από τη δική σας οπτική γωνιά.
Δημοσίευση σχολίου