Τετάρτη, Μαΐου 28

"Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης"


"Μια πόλη που μπορεί να προσφέρει πολιτισμό"

Φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης» - Σύντομα νέος προορισμός, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, η οποία αποτελεί μια πρώτη γνωριμία με το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, για τους επισκέπτες της Αθήνας από όλο τον κόσμο.

Στόχος της έκθεσης, που θα διαρκέσει μέχρι το Φεβρουάριο του 2009 και βρίσκεται στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου, είναι να ενημερώνει τους επισκέπτες του για την έναρξη λειτουργίας του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, παρουσιάζοντας προοδευτικά στους επόμενους μήνες τα στάδια εξέλιξης των εργασιών, καθώς και το πρόγραμμα των εκθέσεων και των υπηρεσιών του Μουσείου, με οπτικοακουστικά μέσα που θα ενημερώνονται τακτικά με την πρόοδο του έργου. O Υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι "το Νέο Μουσείο Ακρόπολης αποτελεί σπάνιο τοπόσημο στον παγκόσμιο χάρτη των μουσείων.

Είναι ένα θεματικό μουσείο τοποθετημένο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και κτισμένο πάνω στα απομεινάρια της αρχαίας Αθήνας, ορατά και προσβάσιμα στους επισκέπτες. "Το μουσείο βρίσκεται σε μια πόλη που δεν θέλουμε να αποτελεί για τους ξένους επισκέπτες τράνζιτ για τα νησιά, εξήγησε ο κ. Λιάπης.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επισκέπτες του αεροδρομίου.

Πηγή”hri

1 σχόλιο:

Lisa Gustafsson είπε...

Thanks for commenting my blog! That’s nice of you :0)

Even though I don’t understand a word that stands in yours it sure looks nice to.

//Lisen