Τρίτη, Μαΐου 13

ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΙ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ»


«Ανυπόστατες και προϊόν παραπληροφόρησης» χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Σπύρος Σπυρίδων, τις καταγγελίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την διαχείριση των χρημάτων από το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ).

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σπυρίδων ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Όπως όλοι γνωρίζουμε, η διαχείριση των πόρων του ΕΤΑΕΑ έχει ανατεθεί προσωπικά από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στον κ. Πέτρο Μολυβιάτη, έναν άνθρωπο αμέμπτου ηθικής, που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον τόπο και κατά γενική ομολογία απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Επιπλέον η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, κατέβαλε και συνεχίζει να καταβάλει κάθε ηθική και υλική προσπάθεια συμπαράστασης στους πυροπλήκτους.

Συνεπώς, θα ανέμενε κανείς την καλή προαίρεση όσων έχουν οποιαδήποτε απορία σχετικά με τη διαχείριση των πόρων που έχει συγκεντρώσει το Ταμείο από δωρεές, ή τουλάχιστον να ενημερωθούν από την ηγεσία του, πριν προβούν σε οποιαδήποτε καταγγελία. Είναι τουλάχιστον άδικο να γίνονται αναφορές που στηρίζονται σε λανθασμένες πληροφορίες και που δημιουργούν ψευδείς εντυπώσεις.»

«Απλώς αυτό που συνέβη», συνέχισε ο κ. Σπυρίδων, «ήταν ότι η ταμειακή διαχείριση των πόρων του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών ανατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος, ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου. Συγκεκριμένα το Ταμείο άνοιξε λογαριασμό διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως εκ του νόμου υποχρεούται να πράξει, καθώς και λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών του. Εκεί οφείλονται και οι λογιστικές μεταβολές στον αρχικό λογαριασμό του ΕΤΑΕΑ.

Όπως μπορεί να ενημερωθεί κανείς και από την ιστοσελίδα του Ταμείου, το συνολικό ποσόν των εισφορών που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου ξεπερνά τα 195.000.000 Ευρώ, εκ των οποίων δαπανήθηκαν περίπου 23,5 εκατομμύρια και παραμένουν διαθέσιμα στον λογαριασμό περίπου 172.000.000 Ευρώ. Ο,τιδήποτε διαφορετικό γράφεται ή λέγεται δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα», κατέληξε ο κ. Σπυρίδων.

Σημείωση:

Επισυνάπτεται σχετικός πίνακας του ΕΤΑΕΑ (www.etaea.gr) με αναλυτικό κατάλογο δαπανών.

Συνημμένα:

ETAEA.pdf



Δεν υπάρχουν σχόλια: