Σάββατο, Μαΐου 17

Πεινασμένες γαζέλες έφτασαν στη Ρωσία

Περίπου 100.000 γαζέλες είναι καθ 'οδόν προς τη Ρωσία. Τα ζώα, τα οποία συνήθως ζουν στη Μογγολία, έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τον τόπο που ζούσαν σε αναζήτηση τροφής και νερού, στη Μογγολία εξαιτίας των κλιματολογικών αλλαγών δεν υπάρχει τροφή.

Νωρίτερα την εβδομάδα εκατοντάδες πέθαναν στα συρματοπλέγματα στα σύνορα, και από πείνα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για την αφαίρεση μέρους του φράγματος.

Όταν απομακρυνθούν τα συρματοπλέγματα υπάρχει ελπίδα τα ζώα να μπορέσουν με ασφάλεια να μεταναστεύσουν στην Daursky Nature Reserve στη Ρωσία.

Η συνοριακή περιοχή είναι περίπου 100 χιλιόμετρα Υπολογίζουμε ότι υπάρχουν μεταξύ 70 και 100 χιλιάδων ζώων. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου πέντε ή έξι χιλιάδες αντιλοπες σε ρωσικό έδαφος, δήλωσαν οι συνοριοφυλακες.

Η αμμοθύελλα όμως που υπήρχε στην περιοχή έχει εμποδίσει τις περαιτέρω προσπάθειες.

Τα μέτρα που έλαβαν οι συνοριοφυλακες πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν τα ζώα όμως δήλωσαν ότι είναι αδύνατο για λόγους ασφαλείας να ανοίξουν πλήρως τα σύνορα.


Οι Κτηνίατροι δήλωσαν ότι υπάρχει απειλή για το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής. Οι αντιλόπες μπορεί να μεταφέρουν θανατηφόρες λοιμώξεις, για παράδειγμα, του αφθώδους πυρετού, είπε ο κτηνίατρος, Βίκτορ Kulabukhov, ενώ τον Ιούνιο τα θηλυκά ετοιμάζονται για τον τοκετό.

Μετά από αυτό, είναι ασαφές κατά πόσον οι αντιλόπες θα παραμείνουν σε ρωσικούς βοσκότοπους ή θα γίνουν προσπάθειες για επιστροφή στη Μογγολία.

πηγη:russiatoday.ru

Δεν υπάρχουν σχόλια: