Τρίτη, Μαΐου 27

Θ Ρουσόπουλος: Μέτρα για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ των Υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομίας δήλωσε ότι επικοινώνησε και με τα δύο υπουργεία και δεν υπάρχει καμία κόντρα.

Ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση φαινομένων κερδοσκοπίας, ότι μένει να ρυθμιστούν τεχνικά ζητήματα και ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση,πόσο μάλλον κόντρα.

Παράλληλα,μετά από σχετική ερώτηση,δήλωσε πως αύριο στην κυβερνητική επιτροπή θα συζητηθούν κυρίως θέματα ενέργειας, σε άλλη δε ερώτηση αν θα γίνει συζήτηση και για την ακρίβεια κι αν ο πρωθυπουργός θα ζητήσει "λογαριασμό" από τους κ.κ. Φώλια και Βλάχο επανέλαβε ότι κυρίως θα συζητηθούν θέματα ενέργειας.

"Δεν αποκλείεται τίποτα άλλο. Πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τους κ.κ.Φώλια και Βλάχο.Επαναβεβαιώνω όσα είπα χθες για τις φήμες που υπάρχουν για την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.Η προσπάθεια και από τους δύο, είναι προσπάθεια πάταξης της κερδοσκοπίας και επιβολής των 41 μέτρων τα οποία δεν μπορεί να έχουν αποτέλεσμα από τη μία ημέρα στην άλλη. Μακάρι, στρεβλώσεις δεκαετιών να άλλαζαν έτσι",τόνισε ο εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά τις μεγάλες κοινωνικές ανισότητες λόγω ακρίβειας ο εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι έχει κάνει αναλυτικές δηλώσεις ο κ. Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας για την ίδρυση του ταμείου που θα βοηθάει τους οικονομικά αδύναμους.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις βουλευτών ότι η υπόθεση με ηλιέλαιο έδειξε ότι η κυβέρνηση απέτυχε στην επανίδρυση του κράτους, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος αφού σημείωσε ότι δεν σχολιάζει δηλώσεις βουλευτών - επισημαίνοντας πως όλες οι απόψεις είναι σεβαστές - τόνισε παράλληλα ότι η επανίδρυση του κράτους είναι διαρκής διαδικασία, που ξεκίνησε πριν 4 χρόνια και συνεχίζεται.

Σε άλλη ερώτηση σχετική με την πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας οι πολίτες να καταγγείλουν τις εταιρείες που εισπράττουν για λογαριασμό τρίτων οφειλές, ενώ ακούγονται και περιπτώσεις εκβιασμών,ο Θ. Ρουσόπουλος αφού ανέφερε ότι δεν είναι θέμα εκτίμησης του νόμου, αλλά εφαρμογής του, τόνισε πως αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα δεν μπορεί να γίνουν ανεκτά και αν υπάρχουν καταγγελίες οι αρμόδιες αρχές θα επιληφθούν.

Πηγή: hri



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.