Κυριακή, Ιουνίου 8

Σεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ σύμφωνα με τα γεωδυναμικά ινστιτούτα Αθηνών και Θεσσαλονίκης σημειώθηκε με επίκεντρο μεταξύ Ανδραβίδας και Λεχαινών.

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός επειδή είχε χαμηλό εστιακό βάθος, μόλις 10 χιλιομέτρων.

Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν έντρομοι τα σπίτια τους και βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες από το φόβο μεγαλύτερου σεισμού. Η γη χόρευε κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας, είπαν αρκετοί κάτοικοι.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί ρωγμές και μικρόζημιές σε σπίτια, μικρές υλικές ζημιές υπάρχουν στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας και Αράξου

Εξαιτίας ρωγμής σε δρόμο παράπλευρος της εθνικής οδού κοντά στον Αλισο δημιουργηθήκαν προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ διακόπηκε και η κυκλοφορία στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Στην κάτω Αχαΐα και τις γύρω περιοχές σύμφωνα με πληροφορίες καρτέρευσαν περίπου 40 παλιά σπίτια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για 15 μικροτραυματισμους από την προσπάθεια που έκαναν κάποιοι να βγουν γρήγορα από τα σπίτια τους.

Από το σεισμό υπάρχουν και 2 νεκροί

Η κατάσταση δεν είναι τέτοια ώστε να προκληθεί ανησυχία και πανικός, είναι αντιμετωπίσιμη.


Από το Φεβρουάριο έως τώρα έχουν γίνει 4 σεισμοί πάνω από 6 ρίχτερ στην περιοχή της νοτιοδυτικής Ελλάδας .

Συγκεκριμένα εκτός από το σημερινό, έγιναν 3 σεισμοί μεγέθους πάνω από 6 ρίχτερ, στις 14 Φεβρουαρίου 6,7 και 6,4 ρίχτερ και στις 20- 2, 6,2 ρίχτερ,

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ/


13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

υπάρχει και ένας νεκρός στην κάτω Αχαία

Ανώνυμος είπε...

Ζημιές σημειώθηκαν και στο Μητροπολιτικό ναό του Πύργου, επισης σώο απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι στη Φώσταινα Αχαΐας, το οποίο είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι του που καταπλακώθηκε από δέντρο.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, τρία ακόμα άτομα απεγκλωβίστηκαν σώα από το σπίτι που είχε καταρρεύσει στο Βαρθολομιό Ηλείας.

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή το νέο σεισμό, εκτός από την αναγκαία ενημέρωση, προτείνουμε για διάδοση το παρακάτω ταινιάκι, για να υπενθυμίσουμε πάλι ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ να ζητάνε από υπηρεσίες ή έστω τους συγκατοίκους τους σε πολυκατοικίες/γειτονιές να κάνουν ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ:
http://www.youtube.com/v/yN9D-QmIwko

Ανώνυμος είπε...

To www.usgs.gov/ έδωσε 6,1 r

Ανώνυμος είπε...

6,18 αυτό που έβαλες είναι για τυφώνα,
μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν είχαμε τέτοια καιρικά φαινόμενα στη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Στο χωριό Μέλισσα έπεσε κολώνα της ΔΕΗ και ξέσπασε πυρκαγιά.

Ανώνυμος είπε...

πολλά απο τα σπίτια που έπεσαν ήταν αρκετά παλιά. χτισμένα το 50 ήταν

ZouZouna είπε...

Ψυχραιμία, υπομονη και κουράγιο πάνω απο όλα. Η σκέψη μας κοντά σας.

Ανώνυμος είπε...

Κλειστά θα είναι αύριο όλα τα σχολεία στο Νομό ΗΛΕΙΑΣ

πουαντερι είπε...

Κουραγιο και ψυχραιμια παιδια.
Αν πω οτι σας νιωθω θα ειναι ψεμα γιατι δεν ηρθα ποτε στην θεση σας αλλά θα προσπαθησω.
Ολοι σας σκεφτομαστε........

Νατασα είπε...

την καλησπέρα μου

neoinileias είπε...

καλησπέρα natasa..

Ανώνυμος είπε...

Το πολυπαθο ΚΕΠΕΠ στα Λεχαινα επαθε ζημιες?Αλλα,ακομα κι αν δεν επαθε,το επισκεφτηκε κανενα κλιμακιο υπουργων και δημοσιογραφων?Και μια και ειστε απο την περιοχη,καλη δυναμη με το κακο που σας βρηκε,ο Θεος και το κρατος να σας βοηθησει! Αν και για το συγκεκριμενο ιδρυμα χρειαζεται πολλη συζητηση.......Ως και στην Αθηνα εφτασε η χαρη του πριν 1-2 χρονια,ρωταω λοιπον αν ξερει κανεις,βελτιωθηκε απο τοτε η κατασταση εκει περα η οχι???!!!!!Καλη δυναμη και παλι!!!!