Τετάρτη, Νοεμβρίου 5

Παράνομες προσλήψεις στο Υπουργείο Παιδείας

Με την υπουργική απόφαση αρ.πρωτ. 133155/Γ4 την οποία υπογράφει ο υφυπουργός ΥΠ.Ε.Π.Θ. κ. Α. Λυκουρέντζος το ΥΠΕΠΘ προχώρησε καταστρατηγώντας την ισχύουσα νομοθεσία σε παράνομες και φωτογραφικές προσλήψεις 700 εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής για τα ΤΑΔ ΕΤΑΔ ( τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης)


Οι προσλήψεις των αναπληρωτών με βάση την ισχύουσα νομοθεσία γίνονται με βάση της διατάξεις του νόμου Ν.3255/2004 άρθρο 6 παρ.5 και στα ΤΑΔ- ΕΤΑΔ με βάση τις διατάξεις του Νομου 1894/90 Άρθρο 7 παρ.2.


Η απόφαση θεωρείται από χιλιάδες εκπαιδευτικούς «μνημείο» τακτοποίησης ημετέρων του υφυπουργού παιδείας, που πρωτοστατεί στο βόλεμα λίγων «γνωστών και φίλων» και αυτό επειδή η υπουργική απόφαση για να αποκτήσουν νομιμοφάνεια οι παράνομες προσλήψεις λαμβάνει υπόψη τις διατάξεις Ν.3255/2004 άρθρο 6 παρ.5 που αναφέρεται σε προσλήψεις αναπληρωτών με βάση των ενιαίο πίνακα αναπληρωτών. Οι προσλήψεις όμως για τα ΤΑΔ ΕΤΑΔ έπρεπε να γίνουν από τον πίνακα αξιολόγησης των ΤΑΔ ΕΤΑΔ.

Εκ των ανωτέρω φαίνεται ότι με την απόφαση καταστρατηγείται ο ενιαίος πίνακας αναπληρωτών και αδικούνται χιλιάδες τίμιοι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής.
Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα:
http://www.edra.gr/phpbb2/viewtopic.php?t=4623&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

8 σχόλια:

Theodore είπε...

Καλα,γιαουρτια, δεν υπαρχουν;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί κύριοι,
όπως θα γνωρίζετε, εάν όχι, τότε επιτρέψτε μου να σας γνωρίσω το γεγονός ότι τα Αθλητικά Σχολεία υπάγονται στην κατηγορία των Ειδικών Σχολείων όπως τα Μουσικά, τα Ειδικής Αγωγής και ότι για να υπηρετήσει κάποιος σε αυτά απαιτούνται ειδικά προσόντα και μέσα από τους ειδικούς πίνακες προβαίνει το κράτος στην πρόσληψη τους.
Γι΄αυτό λοιπόν αξιότιμοι κύριοι, θα σας παρακαλούσα να μην εκτοξεύεται αναληθή σχόλια, φήμες και ύβρεις διότι δυστυχώς αγαπητοί και λυπούμε πολύ που σας το επισημαίνω, γίνεστε γραφικοί, αστείοι και κανείς δεν σας λαμβάνει σοβαρά υπόψη.
Με εκτίμηση
Αναγνώστης.

Ανώνυμος είπε...

το νομοθετικό πλαίσιο είναι σαφέστατο, και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση εχει δίκιο ο Theodore
γιαούρτια...

Ανώνυμος είπε...

Θα διαφωνήσω με τους άλλους, δεν θέλουν γιαούρτια αλλά φραγκόσυκα που έχουν και αγκάθια…

Ανώνυμος είπε...

Ας σταματήσει επιτέλους αυτό το βόλεμα μεσω ΤΑΔ. Απορώ δεν το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι ότι χάνουν από αυτό? Τι και αν βολευτούν 5 και μεινουν άνεργοι 50?
Θα μας αναγκάσουν και μας να τρέχουμε να βγάλουμε πλαστά χαρτιά και να χτυπάμε τις θέσεις των βολεμένων και παράνομων με πλαστά χαρτιά ταδιτών. Και τότε να δούμε πόσα απίδια βαζει ο σάκος.

Ανώνυμος είπε...

Για να πάνε 10 γνωστοί του υφυπουργού και 5 άλλων στα σχολεία καταστρατηγείται ένα ολόκληρο σύστημα.

ΝΤΡΟΠΗ!

Ανώνυμος είπε...

ποιος θα μπορουσε να φανταστει οτι ακομη συμβαινουν αυτα, ειμαστε 400 χρονια πισω,

ΠΕΤΡΟΣ είπε...

Σε ένα από τα μεγάλα ΑΕΙ που εδρεύει στην Αθήνα, έχουν γίνει τα τελευταία 13 χρόνια παράνομες προσλήψεις, με πλαστές προϋπηρεσίες, πλήθος συγγενών καθηγητών, υπάλληλων κ.λπ. Αυτές έγιναν από προϊστάμενους, διοικήσεις, κ.λπ. Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι, το συγκεκριμένο ΑΕΙ θα μπει στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας υπαλλήλων!! Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία. Εκλέγουν υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συνδικαλιστές κ.λπ. Τελευταία η συνδικαλιστική αλητεία κ.λπ., υπεύθυνοι για παράνομες προσλήψεις, ακόμη και τέκνων τους, με περίσσευμα θράσους κάνουν προτάσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, για την διαθεσιμότητα και την αξιολόγηση υπαλλήλων. Επομένως έχουν πλήρη κάλυψη. Όλους αυτούς πρέπει να τους στείλουν αμέσως στον Κορυδαλλό. Με την διαθεσιμότητα θα «την πληρώσουν» οι έξω από τις "φαμίλιες". Σε ένα τέτοιο εργασιακό περιβάλλον, είναι δυνατόν να ζητά το Υπουργείο εσωτερική αξιολόγηση; Δεν χρειάζεται διαθεσιμότητα, να σταλούν στον Κορυδαλλό για εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος. Αν το κάνουν, θα αδειάσει το ΑΕΙ και ως εκ τούτου δεν θα χρειαστεί διαθεσιμότητα. Η διαθεσιμότητα θα τους σώσει από τις ποινικές ευθύνες ή ακόμη χειρότερα να παραμείνουν στην θέση τους και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα οι εκτός οικογενειοκρατίας. Μπορείτε να δείτε στην απογραφή υπαλλήλων που έκανε το υπουργείο, να έχουν τα ίδια επώνυμα -αν και θα δείτε μέρος μόνο των ημετέρων- ή από τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΑΕΙ. Θα δείτε να γίνονται υπάλληλοι στα 60 τους, πρώην συναλλασσόμενοι εργολάβοι με το ΑΕΙ κ.λπ. Εκτός, εάν η κυβέρνηση με προκάλυμμα την διαθεσιμότητα υπάλληλων στο συγκεκριμένο ΑΕΙ, διασώσει τους παράνομους. Ε, όχι και έτσι, «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει»!. Η κοροϊδία και κουτοπονηριά σε τέτοιο σημείο, είναι πλέον εμετική. Επιβάλλεται να σταλούν εισαγγελείς και επιθεωρητές τάχιστα. Τέλος πια στα τεχνάσματα και τις μεθοδεύσεις. Ας αφήσουν την άθλια προπαγάνδα για «κοπανατζήδες» (άλλο και αυτό), που αποβλέπει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης για να μην πουν για τις παράνομες προσλήψεις με πλαστές προϋπηρεσίες, αορίστου χρόνου, την οικογενειοκρατία, τις «φαμίλιες», τους κομματικούς στρατούς, τους μεγαλοεπίορκους που έκαναν τις παράνομες προσλήψεις, τα παρεπόμενα αυτών, όπως η διαφθορά, τα εγκλήματα κατά του Δημοσίου συμφέροντος, ο παράνομος πλουτισμός, τα εικονικά ή κατατμήσεις για έργα, συντηρήσεις, προμήθειες κ.λπ.

ΠΕΤΡΟΣ