Σάββατο, Ιουλίου 19

Πρακτικές, αντιλήψεις και νοοτροπίες

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ο νομός Ηλείας σε σχέση με άλλους νομούς της χώρας έχει μείνει αρκετά πίσω.

Η αναπτυξιακή υστέρηση είναι εμφανής παντού. Τα αίτια είναι πολλά, σε μεγάλο βαθμό και κατά τη γνώμη του συνόλου των πολιτών οφείλεται στην πολιτική ανεπάρκεια αρκετών πολιτικών παραγόντων, κύρια της αντιπολίτευσης που ήταν στην εξουσία για πάνω από 20 χρόνια, μεγάλες ευθύνες έχουν και αρκετά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης Α και β βαθμού που για 20 ολόκληρα χρόνια βρίσκονται στο τιμόνι του νομού και δεν έκαναν τίποτα, αν και πέρασαν από τη χώρα 3 ΚΠΣ ( κοινοτικά πλαίσια στήριξης) .

Τα χρήματα που προορίζονταν για την ανάπτυξη της Ηλείας μέσω «στοχευμένων ενεργειών» κατέληξαν στις τσέπες λίγων.

Οι περσινές καταστροφικές φωτιές και ο πρόσφατος σεισμός είναι γεγονός ότι έκαναν την ήδη άσχημη κατάσταση που βρίσκονταν ο νομός δυσκολότερη. Τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα έγιναν πολλά και μεγάλα.

Σήμερα και παρατηρώντας την τωρινή πολιτική συμπεριφορά των παραγόντων του νομού βλέπουμε ότι απουσιάζει η ικανότητα ανάλυσης των προβλημάτων και των δυνατοτήτων του νομού, ταυτόχρονα δεν υπάρχουν συνθετικές προτάσεις που θα οδηγήσουν στη χάραξη συγκεκριμένης αναπτυξιακής στρατηγικής, το μοναδικό που κάνουν οι περισσότεροι πολιτικοί του νομού είναι αντιπολίτευση σκοπιμοτήτων, επίσης αρκετοί πολιτικοί έκαναν για χρόνια προσωπική πολιτική σκοπιμοτήτων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Χθες εν μέσω αντιδράσεων όλων αυτών των παραγόντων που για χρόνια δεν έκαναν τίποτα για το νομό ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι: «καταρτίζεται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ -και θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο- Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης για τους Νομούς Ηλείας και Αχαΐας.

Το αναπτυξιακό στοίχημα για το νομό Ηλείας έχει ήδη τεθεί. Οι πολίτες του νομού θα είναι εδώ για να κάνουν τον απολογισμό.




Δεν υπάρχουν σχόλια: