Σάββατο, Νοεμβρίου 8

Ο διαγωνισμός των εκπαιδευτικών

«Στημένος» ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.


Χιλιάδες είναι οι πτυχιούχοι που αυτές τις μέρες καταθέτουν την αίτηση τους για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στη δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Παρόλα αυτά ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και η χρησιμότητά του τα τελευταία χρόνια έχουν αμφισβητηθεί έντονα από χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Παράλληλα υπάρχουν και καταγγελίες ότι οι εξετάσεις είναι διαδικασία κατάταξης κατά το δοκούν της κεντρικής επιτροπής των εξετάσεων.Η επιλογή λένε οι εκπαιδευτικοί δεν γίνεται σύμφωνα με αυτά που γράφεις στο διαγωνισμό.
Δεν λαμβάνονται υπόψη αυτά που γράφεις η απαντάς στο τετράδιο.Οι διοριζόμενοι «επιλέγονται κατόπιν παραγγελιών» από την κεντρική επιτροπή εξετάσεων του διαγωνισμού .

Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα:

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑΣ εισαγγελέας που να φοράει παντελόνια για να παρέμβει δεν υπάρχει!.

ΕΝΑΣ δημοσιογράφος που να φοράει παντελόνια για να κάνει ρεπορτάζ δεν υπάρχει!.

Ανώνυμος είπε...

Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ είναι σκάνδαλο, δεν υπάρχει διαφάνεια, εξυπηρετεί λίγους γνωστούς και φίλους, υπάρχει οργανωμένο κουκούλωμα, δεν μπορεί να κοροϊδεύουν και να χλευάζουν την κοινωνία οι 5-10 που διαχειρίζονται το διαγωνισμό. Δεν υπάρχει και απ ότι φαίνεται πολιτική βούληση να δοθεί ένα τέρμα σε αυτό το αίσχος.

Katerina είπε...

οσα δε φτάνει η αλεπου τα κάνει κρεμαστάρια

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως ακριβώς τα λες είναι, επειδή κάποιοι δεν αξίζουν να διοριστούν στην εκπαίδευση με την αξία τους τους βάζουν από το παράθυρο.

Τι να πεις! Παρακμή

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια, υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά που γράφεις; Μήπως είσαι από εκείνους που προσπάθησαν να περάσουν το διαγωνισμό και δεν το πετυχαν; Στη μέχρι τώρα πορεία μου στην εκπαίδευση ως μόνιμος καθηγητής επιτυχών του ΑΣΕΠ συνάντησα πολλούς συναδέλφους που έλεγαν τέτοια λογάκια. Όλοι τους απλά δεν είχαν καταφέρει να περάσουν και προσπαθούσαν να μειώσουν την επιτυχία των άλλων. Όποιος έχει στοιχεία στον εισαγγελέα..

Ανώνυμος είπε...

Υπαρχουν στοιχεια, εχουν κατατεθει.

Theodore είπε...

Και που το ξερετε ωρε λεβεντες αυτο; Επειδη δε μπηκατε εσεις, θα θελατε να τον τιναξετε στον αερα τον ΑΣΕΠ,ωστε να τρουπωσετε;
Τα ιδια δε λεγανε και για τις Πανελληνιες καποτε;
(Πηγανε βεβαια να τον "χτυπησουν" κι αυτον το διαγωνισμο, το 1980, επι ΝΔ βεβαια, αλλα εγινε τσακωτος ο ηλιθιος που το δοκιμασε).
Ετσι κι αλλοιως, οι αλητες που ψηφιζετε, εχουν βρει 100 τροπους να τον βραχυκυκλωνουν τον ΑΣΕΠ,υπο την "ευγενη" πιεση σας.
Αναθεση εργου, η καπως ετσι, συμβασιουχοι, και δε συμμαζευεται.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή δεν γνωρίζεις, κατά τη γνώμη μου οι πανελλαδικές εξετάσεις από τη στιγμή που ο υποψήφιος δεν έχει πρόσβαση στα γραπτά του και δεν μπορεί να κάνει ανεξάρτητη αναβαθμολόγηση, όλα είναι πιθανά.

Τώρα για το ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌ ΤΟΥ ΑΣΕΠ, ΑΠΛΑ, ΑΠΑΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

υπάρχουν στοιχεία,έχουν κατατεθεί στους αρμόδιους φορείς του κράτους.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ημουν στις Πανελλαδικες διορθωτης απο την αρχη και για καμμια 30ρια χρονια, σου λεω οτι λες μπουρδες.
Αν εξαιρεσουμε την περιπτωση του 80, που δεν ηταν ακριβως Πανελληνιες, αφου τα θεματα, βγαινανε απο την παραμονη και εκει ειναι οπυ χτυπηθηκε το συστημα,(ο καθηγητης που ηταν γραμματεας της επιτροπης,και την ειχε κανει, εφαγε τη ζωη του στη φυλακη,και τον ηξερα το μαλακα), στις αλλες περιπτωσεις, δε γινοταν να περασει λαδιά.
Παλι επι ΝΔ, προπερσι, μια χαμουρα, εβαλε τους διορθωτες σε καποιο δευτερευον μαθημα,Αγγλικα νομιζω και αλλαξε προς τα πανω τους βαθμους.Αλλα τους πιασανε παλι.
Αρα, μην ανοιγεις το στομα σου, γιατι μπαινουν μυγες μεσα.

Ανώνυμος είπε...

Απατή μεγάλη είναι, όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν οι πολλοί, τόσο καλύτερα για το εκπαιδευτικό σύστημα.