Δευτέρα, Αυγούστου 4

Διοικητική μεταρρύθμιση: Λιγότεροι και Ισχυρότεροι OTA

Το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της διοικητικής μεταρρύθμισης και η ψήφος των ομογενών ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι: H διοικητική μεταρρύθμιση προβλέπει λιγότερους και ισχυρότερους ΟΤΑ, ενώ -όπως είπε- το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται και ο διάλογος με την ΚΕΔΚΕ έτσι ώστε να υπάρχει η απαραίτητη συναίνεση και συνεννόηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Δ.Ε.Θ. ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θ’ ανακοινώσει το βασικό περίγραμμα του νομοσχεδίου, που προβλέπει τη μείωση των δήμων της χώρας από 1.034 σε 350.

Για την ψήφο των ομογενών δήλωσε ότι: Το επόμενο διάστημα θα υπάρχει δεύτερο προσχέδιο μετά και τον κοινό τόπο που πρόεκυψε από τη συζήτηση που είχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων.

Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης επεσήμανε σε δήλωση του ότι οι μελέτες για τον νέο Καποδίστρια έχουν ανατεθεί στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 30 Αύγουστου, τόνισε όμως, ότι δεν θα δοθούν σε διαβούλευση, εάν δεν γίνει πρώτα τακτοποίηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -μεταξύ άλλων- να κατατεθεί στη Βουλή διάταξη για μεταφορά των τελών κυκλοφορίας στους Δήμους και να γίνει εκταμίευση έως το τέλος Αυγούστου του ποσού των 250 εκατομμυρίων ευρώ προς τους ΟΤΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: