Δευτέρα, Αυγούστου 18

Θετικό το δεύτερο δείγμα της Χαλκιά


Η Φανή Χαλκιά δηλώνει αθώα, έκπληκτη και σοκαρισμένη. Ωστόσο, είναι η 15η Ελληνίδα αθλήτρια που αφήνει πίσω της τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Η ένοχη, γνώριμη πλέον ουσία, μεθυλτριενολόνη για ακόμη μία φορά ρίχνει σκιά στον ελληνικό αθλητισμό.

Η ΔΟΕ χτυπάει το καμπανάκι. Ισχυρά στελέχη μιλούν ανοιχτά για την ύπαρξη κυκλώματος αναβολικών στη χώρα μας.

"Στην Ελλάδα είναι φανερό ότι υπάρχει κύκλωμα αναβολικών, γιατί η ίδια ουσία έχει βρεθεί στους αθλητές που έχουν ήδη πιαστεί ντοπέ δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ.
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ αναφέρει επίσης ότι η ίδια ουσία ανιχνεύθηκε στα δείγματα ακόμη 12 Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι είναι τα 11 μέλη της εθνικής ομάδας άρσης βαρών και ο Τάσος Γκούσης, δηλαδή εκείνων των αθλητών που βρέθηκαν «θετικοί» σε έλεγχο της WADA.

Για μεμονωμένα περιστατικά! κάνει λογο σε ανακοίνωση του ο ΣΕΓΑΣ, ενώ επέρριψε ευθύνες και στον προπονητή της αθλήτριας, αξίζει να αναφερθεί ότι και ο αθλητής Τ. Γκουσης που βρέθηκε πρόσφατα να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών με την ουσία μεθυλτριενολόνη είχε τον ίδιο προπονητή.
Δηλώσεις Λιάπη

"Θέλω να εκφράσω, όχι μόνο την απογοήτευση μου, αλλά και την οργή μου για το νέο κρούσμα ντόπινγκ που καταγράφηκε. Η Πολιτεία δείχνει μηδενική ανοχή. Η λογική «κερδίζω τα μετάλλια με κάθε τίμημα», είναι μακριά από το «ευ αγωνίζεσθαι», του οποίου η Ελλάδα οφείλει να είναι θεματοφύλακας."

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηταν το αγαπημένο παιδί της ομοσπονδίας,
21-07-2007
Ανακοινώθηκε κατόπιν συνεδρίασης του ΣΕΓΑΣ ο σχεδιασμός της νέας αγωνιστικής περιόδου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Α. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ

ΤΟΜΕΑΣ ΔΡΟΜΩΝ
1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α1

Ανώνυμος είπε...

Παναγιωτόπουλος = Τζέκος, τον είχε ..."προπονητή"

Ανώνυμος είπε...

Ηταν προπονητής και του Δημήτρη Ρέγα, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην ίδια ουσία

Ανώνυμος είπε...

Kαι οι άλλοι όμως δεν πάνε πίσω, οι Κινέζοι ακούστηκε ότι έχουν δηλώσει πλαστές ημερομηνίες σε αθλητές, ενώ έχουν δημιουργήσει και βιομηχανία παραγωγής αναβολικών, δεν θυμάστε την ΤΣΟΥ- ΛΙ.

Ο Ι00αρης εκανε 9.69 περπατώντας, ενώ άλλοι απαγορεύουν στην Wada να κάνει ελέγχους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να έχουμε ντοπαρισμένους αθλητές.

Ανώνυμος είπε...

τη συμμετοχή της Φανής Χαλκιά στο «Πεκίνο 2008» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής. Με ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε ότι ήταν δύσκολη η επιλογή μεταξύ της «χρυσής» ολυμπιονίκη και της Χαντζή, προσθέτοντας με νόημα ότι η Χαλκιά «πρέπει να έχει την δυνατότητα να απαντήσει σε αυτούς που προσπαθούν να αποτρέψουν ή να δυσκολέψουν την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με τον τρόπο αυτό».
Αναλυτικά η ανακοίνωση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ, Βασίλη Σεβαστή:

«Η Ολυμπιακή Ομάδα του Στίβου αριθμεί 36 Αθλητές - Αθλήτριες. Η επιλογή των Αθλητών - Αθλητριών έγινε με απόλυτα αντικειμενικά κριτήρια σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την IAAF και την ΔΟΕ. Στο αγώνισμα των 400μ με εμπόδια τα πράγματα δεν ήταν απόλυτα ξεκαθαρισμένα και χρειάσθηκε η αρμόδια επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ να πάρει μια αναμφίβολα, δύσκολη απόφαση.

» Μεταξύ δύο αθλητριών με μεγάλη προσφορά, που δεν έπιασαν φέτος το όριο πρόκρισης, αλλά το 2007, έπρεπε να επιλεγεί η μία. Επιλέχθηκε η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας Φανή Χαλκιά. Στηρίζω την απόφαση της ΕΠΥΑ της Ομοσπονδίας, γιατί τελικά επιλέχθηκε η Αθλήτρια που:

» - Έχει σαφώς την μεγαλύτερη προσφορά στην Εθνική Ομάδα.
» - Έχει αναμφίβολα μεγαλύτερες δυνατότητες διάκρισης στο Πεκίνο.
» - Έχει άριστη φυσική κατάσταση, που επιβεβαιώθηκε όσες φορές έτρεξε φέτος σε δρομικά αγωνίσματα χωρίς εμπόδια.
» - Έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το πέρασμα των εμποδίων, όπως φάνηκε στο τεστ του περασμένου Σαββάτου.
» - Έχει περάσει τους περισσότερους ελέγχους από όλους τους Αθλητές Στίβου όλων των Αγωνισμάτων στον κόσμο το 2007, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της IAAF και το ίδιο επαναλαμβάνεται το 2008, αφού μέχρι στιγμής έχει περάσει δεκατρείς (13) αιφνίδιους ελέγχους. Φαίνεται ότι κάποιοι προσπαθούν να αποτρέψουν ή να δυσκολέψουν την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με τον τρόπο αυτό.

» Η Φανή πρέπει να έχει την δυνατότητα να απαντήσει. Είναι η χρυσή Ολυμπιονίκης της Αθήνας και διεκδικεί το δικαίωμα της αξιοπρεπούς παρουσίας και στο Πεκίνο, κάτω μάλιστα από αυτές τις συνθήκες.

» Όσοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι η επιλογή της Ολυμπιονίκου μας ήταν άδικη, κάνουν λάθος ή εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

» Ο ΣΕΓΑΣ θα υπερασπισθεί με κάθε θεμιτό τρόπο τους Αθλητές και τις Αθλήτριες του, που έχουν τιμήσει την Πατρίδα στους Διεθνείς Στίβους.

» Στον Αθλητισμό, εκτός από τους γραπτούς Νόμους και κανονισμούς, υπάρχουν και οι άγραφοι. Όταν πρόκειται να κρίνεις έναν Ολυμπιονίκη, αυτό που μετράει είναι τα ουσιαστικά και όχι τα τυπικά κριτήρια. Η Φανή δικαιούται να είναι στο Πεκίνο και πρέπει να έχει μαζί της την σκέψη και τις ευχές όλων.

» Τέλος θα ήθελα να εκφράσω την συμπάθειά μου στην Χριστίνα Χατζή και να ζητήσω την κατανόηση της ίδιας, του Προπονητή της, του Σωματείου της και του Προέδρου του και Συναδέλφου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ κ. Βαγγέλη Μελιγγουνάκη».

Η Χριστίνα Χαντζή, η αθλήτρια που διεκδικούσε το εισιτήριο για το Πεκίνο πρόεβη σε δηλώσεις σχετικά με την ανακοίνωση του ονόματος της Φανής Χαλκιάς από την Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού.
Η δήλωση της αθλήτριας της Ενωσης Ατρομήτου Ρεθυμνιακού είναι η εξής:

«Με στεναχωρεί βαθύτατα το γεγονός ότι δεν θα συμμετέχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Όνειρο κάθε αθλητή είναι να ζήσει τη συμμετοχή του στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (όπου ένας σοβαρός τραυματισμός δε μου επέτρεψε να είμαι εκεί) μέσα από σκληρή δουλειά, φέτος ακούμπησα αυτό το όνειρο. Η απόφαση της ΕΠΥΑ του ΣΕΓΑΣ είναι σεβαστή. Εύχομαι στους συναθλητές και συναθλήτριες μου να μας κάνουν υπερήφανους για ακόμη μια φορά».

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά; μπορεί να απαντήσει κάποιος;

Ανώνυμος είπε...

πίσω απ όλα αυτά κρύβεται η γύμνια του ελληνικού αθλητισμού.

Ανώνυμος είπε...

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, αναφέρθηκε και στην Φανή Χαλκιά και τη δήλωσή της, σύμφωνα με την οποία η WADA κυνηγάει τους Έλληνες αθλητές:

"Πράγματι την κυνήγησαν. Την αγαπώ πολύ τη Φανή. Κακώς έδωσε το δικαίωμα να δικαιώσει αυτούς που την πολέμησαν, γιατί της έχει κάνει πάνω από 15 ελέγχους η WADA. Κακώς τους έδωσε το δικαίωμα και το λέω αυτό με μεγάλη θλίψη, γιατί εμείς δώσαμε το δικαίωμα. Πληρώνουμε παλιές αμαρτίες, δεν θέλω ποτέ να γυρίζω στο παρελθόν, αλλά αυτός είναι ο λόγος που η ΔΟΕ μας κυνηγάει. Πράγματι. Είναι γεγονός ότι μας κυνηγάει γιατί οι δικοί μας έχουν περάσει περισσότερους ελέγχους σε σχέση με άλλους αθλητές. Με αυτή την έννοια το λέω. Όμως, δουλειά των αρμόδιων αρχών είναι αν πράγματι πιστεύουν ότι κάτι τρέχει να το κυνηγάνε. Οπως και το ΕΣΚΑΝ έκανε τη δουλειά του, έτσι και η WADA κάνει τη δουλειά της. Ας είμαστε σωστοί ώστε από εκεί και πέρα να δείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τους ξένους και όχι αυτοί από εμάς. Αυτό είναι το πνεύμα. Εμείς βγάλαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουμε υποχρέωση, τουλάχιστον, να δείξουμε ότι η γυναίκα του Καίσαρα όχι μόνο είναι αλλά να φαίνεται και τίμια."

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς μπορούν να προστατευτούν οι Ολυμπιονίκες από τις σκιές που δημιουργούν τα περιστατικά ντόπινγκ, ο κ. Ιωαννίδης, είπε: "Εμείς έχουμε διάθεση να κάνουμε ότι πρέπει ώστε να μην έχει κανένας αμφισβήτηση για οτιδήποτε πετυχαίνουν τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά για να πετύχουν αυτά που πέτυχαν έχουν περάσει από πάρα πολλούς ελέγχους. ’ρα δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το παραμικρό γιατί βλέπετε ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή γίνονται έλεγχοι. Δεν θέλω να λέω πόσους ελέγχους κάναμε. Εμείς ως ΕΣΚΑΝ και όχι η WADA, έχουμε σταματήσει αθλητές, που είναι οι καλύτεροι, αλλά δεν θέλω να λέω ονόματα. Θα πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα, αλλά δεν θα καταστρέψουμε και τον αθλητισμό για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, γιατί καμιά φορά φτάνουμε στην άλλη όχθη και πάμε για να καταστρέψουμε τον αθλητισμό. Ξέρουμε, είδαμε τι κομπίνες γινόντουσαν όλα αυτά τα χρόνια και έχουμε λάβει τα μέτρα μας με το νομοσχέδιο να τις σβήσουμε αυτές τις κομπίνες, αλλά από εκεί και πέρα θα δώσουμε και κίνητρα στον αθλητισμό γιατί χρειάζεται να έχεις και κίνητρα."

Ανώνυμος είπε...

The page cannot be displayed
Στις κατηγορίες σχεδιασμού για τους αθλητές που ανήκουν σε κάθε κατηγορία.

The page cannot be displayed
Για να δούμε τους προπονητές του ΣΕΓΑΣ. ΓΙΑΤΙ;

http://www.segas.gr/el/c1/
index-c1s6.asp

δείτε μόνοι σας