Δευτέρα, Αυγούστου 25

Ενόψει ΔΕΘ, ανοίγει η οικονομική ατζέντα


Κύκλο επαφών με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων παρουσία κορυφαίων Υπουργών ξεκινά από σήμερα ο Πρωθυπουργός, κ. Κώστας Καραμανλής, με πρώτη τη ΓΣΕΕ να περνά το κατώφλι του Μαξίμου κομίζοντας πρόταση για πακέτο οικονομικών και φορολογικών κινήτρων.


Η συνάντηση θα γίνει παρουσία των υπουργών Οικονομίας, Ανάπτυξης και Απασχόλησης, ενώ κατόπιν ο πρωθυπουργός θα δεχθεί τα προεδρεία του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ. Την Τρίτη θα καταθέσει και η ΑΔΕΔΥ τα αιτήματά της.


Ο κ. Καραμανλής, το επόμενο διάστημα, θα συνεχίσει τις συναντήσεις του με κορυφαίους Υπουργούς, ενώ την τελική έγκριση για το πλαίσιο της ομιλίας του στη ΔΕΘ, στην οποία θα περιγράφονται οι άξονες της εισοδηματικής πολιτικής, θα δώσει η Κυβερνητική Επιτροπή που αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες.


Οι εισηγήσεις αφορούν, τη φορολόγηση του εισοδήματος από κεφάλαιο και την ένταση των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.


Το πρόγραμμα ενισχύσεων, μέσα στο πλαίσιο που επιβάλλει η δημοσιονομική πειθαρχία, αναμένεται να περιλαμβάνει:Χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ύψους 100 έως 300 ευρώ με τη μορφή άμεσης εισοδηματικής παροχής σε χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, μακροχρόνια ανέργους, το οποίο θα καταβληθεί με το δώρο των Χριστουγέννων και το Φεβρουάριο.


Οι δικαιούχοι θα προσδιορίζονται από αυστηρά εισοδηματικά, οικογενειακά και γεωγραφικά κριτήρια.
Αλλαγές στη χορήγηση του ΕΚΑΣ, που θα φέρουν διεύρυνση στις κλίμακες. Η αναπροσαρμογή θα αυξήσει κατά 37.000 τους δικαιούχους- συνταξιούχους που είχαν αποκλεισθεί λόγω των αυξήσεων. Ως εκ τούτου το ΕΚΑΣ θα χορηγηθεί συνολικά σε 387.000 συνταξιούχους.


Μέρος των ενισχύσεων θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής, που αφορά πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας, με εισόδημα μικρότερο από 500 ευρώ, όπως οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι πολύτεκνοι και οι άνεργοι, μεσω στοχευμένων δράσεων.


Παράλληλα με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, τα υπουργεία εκπονούν προγράμματα ενίσχυσης των τρίτεκνων με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την καταβολή του επιδόματος σε 141.477 οικογένειες και την χορήγηση υποτροφιών σε 500 παιδιά αγροτών από τον ΕΛΓΑ, αλλά και από την περικοπή στην κρατική επιχορήγηση αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων

Οι κοινωνικοί εταίροι από την πλευρά τους, θα καταθέσουν τα δικά τους αιτήματα στο Μέγαρο Μαξίμου


Μέτρα παραπλάνησης χαρακτήρισε η Αλέκα Παπαρήγα τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για το Μπλόκο της Κοκκινιάς, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ άσκησε κριτική και στην αντιπολίτευση λέγοντας οτι συναγωνίζεται την κυβέρνηση σε μέτρα για την ακραία φτώχεια.


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του από τη Ζάκυνθο διέβλεψε μεγαλύτερη κρίση στο οικονομικό σύστημα.

Με πληροφορίες από hri.

Δεν υπάρχουν σχόλια: