Δευτέρα, Αυγούστου 4

Μίνι-τυφώνας έπληξε τη Β. Γαλλία

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 13 άλλα τραυματίσθηκαν από την κατάρρευση των κατοικιών τους, εξαιτίας ενός μίνι-τυφώνα που σάρωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύκτας την περιοχή Οτμόν, στη βόρειο Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα η νομαρχία.

Περίπου 40 κατοικίες καταστράφηκαν, πολλές από αυτές κατέρρευσαν, κυρίως σε δύο δρόμους του Οτμόν, μίας πόλης 16.000 κατοίκων κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, έπειτα από την επέλαση του τυφώνα, περί τις 23.00 τοπική ώρα, στον άξονα Οτμόν/Νεφ-Μενίλ/ Μομπέζ/ Μπουσιέρ-σιρ-Σαμπρ.

Νεκρή ανασύρθηκε μία 70χρονη γυναίκα, η οποία βρήκε ακαριαίο θάνατο κατά την κατάρρευση της κατοικίας της στο Οτμόν. Επίσης υπέστησαν μερικές βλάβες η στέγη του γηροκομείου του Οτμόν και του νοσοκομείου του Μομπέζ.

Πολλά από τα βαρύτερα περιστατικά του γηροκομείου χρειάσθηκε να μεταφερθούν σε άλλα ιδρύματα. Το πολιτιστικό κέντρο του Οτμάν άνοιξε κατά τη διάρκεια της νύκτας για να υποδεχθεί όσους έμειναν άστεγοι. Λίγα χλμ μακρύτερα, στο Μπουσιέρ-σιρ-Σάμπρ, μία κατοικία καταστράφηκε ολοσχερώς κι οι δύο ένοικοί της μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

"Διατηρούμε στην περιοχή ομάδες διάσωσης, οι οποίες συνεχίζουν τις έρευνες", ανακοίνωσε η νομαρχία, χωρίς να μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των τραυματιών και την κατάστασή τους. Περίπου 200 πυροσβέστες και 50 αστυνομικοί εστάλησαν εσπευσμένως στην περιοχή κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Πολλά δένδρα έχουν πέσει στους δρόμους και πολλοί πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος ξερριζώθηκαν, μ αποτέλεσμα να καθυστερήσει η επέμβαση των ομάδων διάσωσης, τονίζει η ίδια πηγή.

Με πληροφορίες από hri, afp


Δεν υπάρχουν σχόλια: