Τρίτη, Αυγούστου 12

Αλλαγή θέσης από το πασοκ για τα Σκόπια

Aλλαγή θέσης σε σχέση με το ζήτημα για την ονοματοδοσία της Π.Γ.Δ.Μ. υπήρξε χθες στο ΠΑΣΟΚ.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Καρακλιούμη είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει «μια ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, λέμε όχι σε κάθε μορφή διπλής ονομασίας, είπε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος» χωρίς να κάνει συγκεκριμένη πρόταση με όνομα .

Όμως στις 01/04/2008 μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου
http://www.athina984.gr/node/1982 ο κ. Παπανδρέου είχε πει ότι "η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι ξεκάθαρη, συγκεκριμένα, ειχε πει: Ζητούμε λύση με σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες ανεξαιρέτως τις χρήσεις".
Όπως και τότε έτσι και σήμερα το ΠΑΣΟΚ δεν προτείνει κάποιο όνομα.
Σύμφωνα με αναλυτές η στάση του Πασοκ σε αυτό το μεγάλο εθνικό θέμα αποδεικνύει πως τοποθετείται με βάση μικροκομματικά συμφέροντα.

Συνομιλίες για την ονομασία

Όπως έγινε γνωστό από τη γραμματεία του ΟΗΕ, ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για τις συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδος και της ΠΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις αύριο, Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη, με τους εκπροσώπους των δύο πλευρών.

Η συνάντηση με την πλευρά της FYROM θα πραγματοποιηθεί το πρωί.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται απο τον Μαρτίν Προτουγκέρ, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού και τον πρέσβη Νίκολα Ντιμιτρόφ, κύριο διαπραγματευτή της ΠΓΔΜ, για το θέμα της ονομασίας.

Η συνάντηση με την ελληνική πλευρά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα και θα μετέχει ο κύριος διαπραγματευτής της Ελλάδος πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης.
Mε πληροφορίες από:hri

7 σχόλια:

kafeneio είπε...

Γειά σας παιδιά από τον Πύργο.
Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε.
Την ξέρω την περιοχή σας πολύ καλά , σας παρακολουθώ εδώ και πολύ καιρό.Βλέπω επίσης και την προσπάθεια που κάνετε να προμοτάρετε το blogs σας .Δεν έχω όμως το μαιλ σας. Αν θέλετε στείλτε μου ένα μαιλ να είμαστε σε επικοινωνία.
Και να ανεβάσω άρθρα σας στο καφενείο
Αν φυσικά θέλετε

Φιλικά

Ο καφετζής

Ανώνυμος είπε...

neoinileias1@windowslive.com

υπαρχει στο προφιλ το mail

e ελεύθερα.

Ανώνυμος είπε...

Στο πασοκ έχουν μπερδευτεί γ αυτό είναι στο 20%

Ανώνυμος είπε...

Χρειάζεται θράσος χιλίων νεοδημοκρατικών) πιθήκων για να ισχυριστεί κάποιος ότι το ΠΑΣΟΚ άλλαξε θέση στο θέμα των Σκοπίων. Όσο για τους αναλυτές ανοίξτε κανένα παράθυρο να μπει λίγος αέρας και λίγο φως, γιατί εκεί στα υπόγεια της Ρηγίλλης που τους έχετε, έχει κουρκουτιάνει το μυαλό τους.
Αν πράγματι είσαστε νέοι της Ηλείας, γιατί δεν μας λέτε τι έκανε η κυβερνησούλα σας για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και των ανθρώπων που καταστράφηκαν ή για όσα εγιναν χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ζαχάρως;
Εκτός κι αν είσαστε οι νέοι της Ηλείας που κατεβήκατε στα καμένα με τις Τζάγκουαρ, χωρίς ίχνος ντροπής.

Ανώνυμος είπε...

Έχει μεγάλη διαφορά η μια ονομασία, από τη διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και αυτό επειδή η μια ονομασία μπορεί να είναι ακόμη κ ένα όνομα…
μπορεί να είναι όμως η μια ονομασία και διπλή ονομασία, δεν το διευκρινίζει.

Από αυτά τα δυο πάλι έχει μεγάλη διαφορά η αρχική θέση που ήταν σύνθετη ονομασία και αυτό επειδή σύνθετη ονομασία σημαίνει, MAKEDONIA- SKOPJE, αυτό το όνομα τότε ήταν και πρόταση από κύκλους των Σκοπίων.
Ελπίζω να έγινε κατανοητή η διαφορά.

Τώρα ως αναφορά τα δρώμενα στην Ηλεία εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους πολίτες για τη δράση του καθεστώτος που είναι ένας ισχυρότατος νομιμοφανής μηχανισμός νομαρχία, αρκετοί δήμοi μαζί κ.τ.λ. με πράσινη ρίζα και λυμαίνονται τα τελευταία 20 χρόνια τον πληθυσμό.

Υπάρχει όμως μια αρχή, σεβόμαστε τους πονεμένους συνανθρώπους μας

Ανώνυμος είπε...

Αδίκως τα ψιλοκοσκινίζεις. Δεν είναι θέμα μικροκομματικής εκμετάλευσης. Ούτε οι ίδιοι προσέχουν τι λένε, καιρό τώρα. Ζουν τη χειραγώγηση στην εποχή της εικόνας, μαύρο-άσπρο και συσώρευση του επηρεασμού με την επανάλειψη.
Γιωργάκης ίσον Σαακασβίλι επί το απειλητικότερο, καθώς είναι από οικογένεια με ρίζες από την αγγλοκρατία. Εχει ονομασία-προέλευση απο τον εμφύλιο.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, είμαστε στην εποχή του " λέμε για να λέμε"