Πέμπτη, Αυγούστου 7

Ανησυχία στις Φιλιππίνες για τη χολέρα


Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους την περασμένη εβδομάδα σε μία απομακρυσμένη περιοχή των νότιων Φιλιππίνων από χολέρα, ανέφεραν χθες , Τετάρτη, αξιωματούχοι σε θέματα υγείας.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας τουλάχιστον 127 άνθρωποι έχουν νοσήσει σε τέσσερα χωριά γύρω από την πόλη Πάλιμπανγκ, στην επαρχία Σουλτάν Κουνταράτ,1.005 χιλιόμετρα νότια της Μανίλας. Σύμφωνα με αξιωματούχους,17 άνθρωποι πέθαναν στο χωριό Μίλμπουκ και τρία στο χωριό Ναπόν, αφού παρουσίασαν προηγουμένως συμπτώματα της ασθένειας, όπως οξεία διάρροια, εμετούς και πόνους στα πόδια.

Οι αρχές συμβούλευσαν τους κατοίκους στα χωριά να βράζουν το νερό που πίνουν και να είναι σχολαστικοί σε θέματα προσωπικής υγιεινής αφού τα υδάτινα αποθέματα βρέθηκαν μολυσμένα με το βακτήριο Ε.coli.Τα περισσότερα από τα θύματα είναι παιδιά. Πριν από τρεις μήνες σε γειτονικό χωριό πέθαναν από χολέρα 8 και νόσησαν 60 άτομα. Είναι επίσης γνωστό ότι τα λοιμώδη νοσήματα «ταξιδεύουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Μεγάλες καταστροφές υπήρξαν από την εξάπλωση επιδημιών χολέρας. Το 1817 η χολέρα εξαπλώθηκε σ' όλη την Ινδία και προκάλεσε καταστροφές και θανάτους για έξι χρόνια. Ο αριθμός των θυμάτων μόνο στα πρώτα τρία χρόνια της επιδημίας ανήλθε στα 3 εκατομμύρια. Στην ιστορία αναφέρθηκαν 3 μεγάλες πανδημίες χολέρας το 1823, το 1841 και το 1854, οι οποίες συνήθως εξαπλώνονταν από τις Ασιατικές προς τις Ευρωπαϊκές χώρες και από εκεί στην Αμερική
Με πληροφορίες από : hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: