Παρασκευή, Αυγούστου 8

ΑΡΧΙΣΕ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Με μια φαντασμαγορική τελετή που σε πολλά σημεία φανηκε να εχει δανειστεί στοιχεία από την τελετή έναρξης της Αθήνας και με κεντρικό σύνθημα «ένας κόσμος ένα όνειρο» άρχισαν οι 29η Ολυμπιακοί Αγώνες.

Σύμφωνα με την κινεζική επιτροπή των αγώνων, παρέστησαν 80 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και περίπου 91.000 κόσμος, τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια

Σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής τονίζει την ανάγκη αντικατάστασης της εχθρότητας και του βίαιου ανταγωνισμού από την ευγενή άμιλλα και τη συνεργασία των λαών.

Στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου για συνολικά 302 μετάλλια θα αγωνιστούν 11.000 αθλητές. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο ποιος θα κερδίσει αυτή την φορά την κούρσα για τα περισσότερα μετάλλια; Οι ΗΠΑ ή μήπως για πρώτη φορά στην ιστορία της η Κίνα;

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι οι Κινέζοι θα εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της έδρας για να κρατήσουν στην πατρίδα του τα περισσότερα χρυσά ολυμπιακά μετάλλια. Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων Ολυμπιάδων διαπιστώνουμε ότι η Κίνα έχει ανοδική πορεία.

Το 2000 στο Σίδνεϊ κατέκτησε την 3η θέση στην κατάταξη των χρυσών μεταλλίων μετά τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, στην Αθήνα το 2004 οι Κινέζοι κατέλαβαν τη 2η θέση εκτοπίζοντας τους Ρώσους στην 3η.

Με μικρές προσδοκίες οι Έλληνες αθλητές

Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας συμμετέχει με 156 αθλητές και αθλήτριες στους ΧΧΙΧ Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Σύμφωνα με τους ειδικούς η χώρα μας ελπίζει να κατακτήσει περίπου 15 μετάλλια.

Τα φαινόμενα ντόπινγκ που εμφανίστηκαν στον ελληνικό αθλητισμό έκαναν την πολιτεία να πει «όχι μετάλλια με κάθε κόστος» και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των απαγορευμένων ουσιών, έτσι στόχος της κυβέρνησης έγινε ο καθαρός αθλητισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: