Τρίτη, Αυγούστου 19

Νέες τιμές στο πλαφόν

Οι νέες τιμές στο πλαφόν, που έχουν επιβληθεί στην βενζίνη σε 11 νομούς της χώρας, ανακοινώθηκαν -όπως αναμενόταν- από το υπουργείο Ανάπτυξης.


Το πλαφόν για την αμόλυβδη διαμορφώνεται στα 1,241 για τα νησιά με τουλάχιστον 3 σημεία πώλησης και στα 1,251 για τα νησιά, με μόνο 2 σημεία πώλησης.
Αντίστοιχα η τιμής της σούπερ αμόλυβδης φτάνει τα 1,438 και 1,448, της σούπερ τα 1,32 και 1,33 και του ντίζελ τα 1,362 και 1,372.


Υπενθυμίζεται ότι το πλαφόν διαμορφώνεται με βάση την μέση τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης στην Αττική, προσαυξημένη κατά 5 λεπτά για τα έξοδα μεταφοράς.


Την αντίθεσή του στην επιβολή πλαφόν, το οποίο χαρακτήρισε "πρόχειρο μέτρο", εξέφρασε μέσω του ραδιοφώνου της ΝΕΤ ο Δημήτρης Μακρυβέλιος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας Βενζινοπωλών.
Ο κ. Μακρυβέλιος επεσήμανε ότι αν και υπάρχει μια πτωτική πορεία στις τιμές του πετρελαίου, ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί στην αγορά.


Αντιδράσεις για το πλαφόν από τους πρατηριούχους Χανίων


Στο μέτρο του της ανώτατης τιμής της βενζίνης αντιδρούν οι πρατηριούχοι της Κρήτης οι οποίοι, αν και αποφάσισαν να το εφαρμόσουν για να μην διαταράξουν την τουριστική κίνηση στο νησί, προσανατολίζονται στην καταγγελία του μέτρου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και στη προσφυγή στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν διαφυγόντα κέρδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: