Τετάρτη, Αυγούστου 27

65ο Φεστιβάλ Βενετίας


Με το Χόλιγουντ σε δεύτερο πλάνο -"θύμα" των καθυστερήσεων λόγω της απεργίας των σεναριογράφων - να παραχωρεί τον πρώτο λόγο σε ευρωπαϊκές δημιουργίες και ιαπωνικά animation, αρχίζει το 65ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον Αιγύπτιο Γιουσεφ Σαχίν κυρίαρχο εκπρόσωπο του μεταπολεμικού αραβικού σινεμά που έφυγε από τη ζωή στα τέλη Ιουλίου σε ηλικία 82 ετών. Η απονομή του Χρυσού Λέοντα θα γίνει στις 6 Σεπτεμβρίου από τον Βιμ Βέντερς που είναι φέτος επικεφαλής της 65ης διοργάνωσης. Όσο για το ανεπίσημο "βραβείο" της μεγαλύτερης σε διάρκεια ταινίας, απονεμήθηκε ήδη παμψηφεί για δεύτερη χρονιά στον Φιλιπινέζο Λαβ Ντιαζ για την επτάωρη "Melancholia" του.

Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει 21 τίτλους, μόνο πέντε συμμετοχές είναι αγγλόφωνες. Μεταξύ αυτών το "Rachel Getting Married", του Τζόναθαν Ντέμι, με Ντέμπρα Γουίνγκερ και Αν Χαθαγουέι, το δραματικό "The Burning Plain", με πρωταγωνίστριες τις Σαρλιζ Θέρον και Κιμ Μπασιντζερ, που αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του σεναριογράφου του "21 γραμμάρια" Γκιγιέρμο Αριάγα και το "The Wrestler", του Ντάρεν Αρονόφσκι, σκηνοθέτη του "Ρέκβιεμ για ένα όνειρο", με τον Μικι Ρουρκ.

Ανάμεσα στα φαβορί, συγκαταλέγεται η συμμετοχή της Γαλλίας, στο επίσημο διαγωνιστικό, με το "Ιnju la Bête dans l'ombre" του Μπάρμπετ Σρέντερ, ένα θρίλερ για έναν συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων που καταλήγει αιχμάλωτος από τον ήρωα του βιβλίου του, έναν serial killer , χωρίς ίχνος οίκτου.
Διαβάστε περισσότερα http://www.labiennale.org/it/

Με πληροφορίες από: ame- ape

Δεν υπάρχουν σχόλια: