Πέμπτη, Αυγούστου 7

To Πόρισμα του ΟΣΕ για το ατύχημα στον Μπράλο

Ευθύνες στο προσωπικό του σταθμού του Ρέντη και στους δύο μηχανοδηγούς της εμπορικής αμαξοστοιχίας, βαγόνια της οποίας συγκρούστηκαν με επιβατική αμαξοστοιχία στις 14 Ιουλίου στον Μπράλο, αποδίδει το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ΟΣΕ για τα αίτια του ατυχήματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, θα διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος και θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Τα μοιραία πρόσωπα που μέσα από σωρεία λαθών και αμελειών ευθύνονται για το σιδηροδρομικό ατύχημα πριν 25 ήμερες στο σταθμό του Ασωπού είναι: Οι δυο μηχανοδηγοί της εμπορικής αμαξοστοιχίας, οι έξι εργαζόμενοι στο σταθμό του Ρέντη που εμπλέκονταν στη συναρμολόγηση, έλεγχο και αναχώρηση του συρμού καθώς και ο σταθμάρχης Λιανοκλαδίου.
Εις βάρος των εμπλεκομένων, που έχουν τεθεί εκτός καθηκόντων, θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΣΕ, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία τους. Την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός μεταφορών θα ανακοινώσει σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ και τη βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

Όσον αφορά στις 14 πρόσθετες έμφορτες Φ/Α οι οποίες ανευρέθησαν ως επιπλέον φορτίο στην σύνθεση της εμπορικής αμαξοστοιχίας 80502/13.07.08, η επιτροπή αναζήτησε και έλαβε τα Δελτία Συνοδείας και τις Φορτωτικές αυτών (Υπόδ. 4526), εκ των οποίων προέκυψε ότι οι Φ/Α αυτές είχαν κανονικά και με τα δέοντα παραστατικά στοιχεία αφιχθεί στον Σ.Σ Α.Ι Ρέντη από την Θεσ/νίκη και προορίζοντο για προώθηση και εκφόρτωση στο Θριάσιο Πεδίο, συνδεθείσες εκ παραδρομής στην σύνθεση της εν λόγω αμαξοστοιχίας.
Με πληροφορίες από: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: