Πέμπτη, Αυγούστου 7

«Δρακόντεια» τα μέτρα ασφαλείας στην Κίνα

Αρκετά αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Πεκίνο εν όψη της τελετής έναρξης των ολυμπιακών αγώνων, τα μέτρα εντατικοποιήθηκαν μετά και την βομβιστική επίθεση που έγινε σε μουσουλμανική περιοχή και στοίχησε τη ζωή σε 18 ανθρώπους.

Για την ασφάλεια των αγώνων έχουν αναπτυχθεί πάνω από 100.000 οπλισμένοι στρατιώτες, οι διοργανωτές λένε ότι οι αθλητές "ποτέ δεν ήταν καλύτερα προστατευμένοι," Κοντά στους αγωνιστικούς χώρους επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους κατόχους εισιτηρίων και στους κατοίκους των περιοχών και αυτό έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο.

Οι πόλεις έχουν αδειάσει επικρατεί παντού ηρεμία ενώ εξαφανιστήκαν από τους δρόμους και οι πλανόδιοι πωλητες προϊόντων.

Από τα αυστηρά μετρά ασφαλείας δεν γλύτωσαν ούτε οι ξένοι δημοσιογράφοι αφού απαγορεύεται να περιφέρονται ελευθέρα στους δρόμους, να φωτογραφίζουν την περιοχή που βρίσκονται, ενώ έχουν επιβληθεί και απαγορεύσεις πρόσβασης στο internet, κτ,λ.

Αρκετοί όμως πιστεύουν ότι τα σενάρια τρομοκρατικής απειλής κατά τη διάρκεια των Αγώνων, είναι μια στρατηγική των διοργανωτών που έχει ως στόχο να δικαιολογήσει την αυξανόμενη επιβολή των συστημάτων ασφαλείας και καταστολής αλλά και αυτών που θα μπορούσαν να βλάψουν την εικόνα της χώρας.
Από τις κινεζικές αρχές έχει ήδη συλληφθεί ένας μεγάλος αριθμός διαφωνούντων στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ έχουν απελαθει και αρκετοί δημοσιογράφοι.

Αναλύοντας τα γεγονότα βλέπουμε ότι οι ολυμπιακοί αγώνες αγγίζουν και προκαλούν το ενδιαφέρον σχεδόν όλων των χωρών του κόσμου.

Τα σοβαρά όμως πολιτικά προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας των αγώνων και η άκρατη εμπορευματοποίηση τους με όλα τα συνακόλουθa δεν βοηθούν τους λαούς να επιλύσουν τα πολλά κοινωνικά, στρατιωτικά και πολιτικά προβλήματα που μας περιβάλλουν, αντιθέτως τα οξύνουν.

Όλα αυτά τα θλιβερά που βλέπουμε να συμβαίνουν και στεναχωρούν όλους μας αναδεικνύουν όλο και περισσότερο την ανάγκη
οι Ολυμπιακοί αγώνες να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: