Κυριακή, Αυγούστου 3

"Χρυσοί"... έφηβοι

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων βρίσκεται από σήμερα στην τροπαιοθήκη της Εθνικής μας ομάδας. Το σύνολο του Γιώργου Βλασσόπουλου κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Λιθουανίας στον τελικό της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο κλειστό «Γιώργος Βασιλακόπουλος», του πύργου και το σφύριγμα της λήξης βρήκε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να πανηγυρίζει μία μεγαλειώδη νίκη με 57-50.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Εφήβων Γιώργος Βλασσόπουλος δήλωσε μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης:

«Ξεκινήσαμε τον τελικό με πολύ άγχος. Τα παιδιά είχαν να σηκώσουν ένα μεγάλο βάρος όμως με την βοήθεια του κόσμου κατάφεραν σιγά σιγά να το ξεπεράσουν και να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό. Η Λιθουανία δεν έδειξε κάτι το διαφορετικό, ήταν η ίδια ομάδα που κερδίσαμε σε αυτό το τουρνουά, σκόραρε περίπου τους ίδιους πόντους και δεν έκανε κάτι το διαφορετικό. Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά να συνεχίσουμε να παίζουμε την άμυνα που ξέρουμε και να επιδιώξουμε τον αιφνιδιασμό. Με αυτό τον τρόπο γύρισε το παιχνίδι υπέρ μας και ελέγξαμε τον ρυθμό».

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα

Ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ από την Εθνική Ομάδα Εφήβων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο μήνας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ξεκίνησε για τον ελληνικό αθλητισμό με τον καλύτερο τρόπο. Η Εθνική Εφήβων με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, τόσο στον αποψινό τελικό όσο και σε ολόκληρη τη διοργάνωση, μας έκανε όλους υπερήφανους. Οι πρωταθλητές μας απέδειξαν ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα έχει παρόν και μέλλον. Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια, τους εύχομαι ολόψυχα υγεία και πολλές ακόμη μεγάλες επιτυχίες στα χρόνια που έρχονται».

Mε πληροφορίες από: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: