Πέμπτη, Αυγούστου 28

Τ.Ε.Ι. ΧΩΡΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Δυσοίωνα είναι τα πράγματα για αρκετά περιφερειακά ΤΕΙ που τα τελευταία χρόνια μένουν χωρίς φοιτητές. Με το ρεκόρ κενών θέσεων που σημειώθηκε εφέτος 26 τμήματα είχαν μονοψήφιο αριθμό εισαχθέντων. Δηλαδή, από τις 5.796 θέσεις που διέθεταν, καλύφθηκαν μόνο οι 93.

Πρόκειται για τμήματα που δεν τα προτιμούν οι υποψήφιοι, καθώς δεν θεωρούν ελκυστικά τα γνωστικά αντικείμενα που προσφέρουν. Ελάχιστοι είναι και οι υποψήφιοι που εισάγονται στη σχολή της πρώτης επιλογής τους.

Εύλογο είναι το ερώτημα, λοιπόν, πως θα επιβιώσουν τμήματα με δύο, έναν ή και κανέναν φοιτητή.

Οι άμεσες λύσεις -όπως συγχωνεύσεις και αλλαγές γνωστικού αντικειμένου- είναι επιβεβλημένες, καθώς το φαινόμενο δεν πλήττει μόνον το ακαδημαϊκό κύρος αυτών των ΤΕΙ, άλλα και τις τοπικές κοινωνίες, που σε μεγάλο βαθμό στηρίζονται οικονομικά στους φοιτητές.

Σύντομα θα αρχίσει ο διάλογος για αλλαγή του συστήματος πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα διαρκέσει για τόσο χρόνο, ώστε να καταθέσουν τις προτάσεις τους όλοι οι φορείς, σύμφωνα με τον Γ.Γ. του Υπ. Παιδείας, που άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.
Mε πληροφορίες από hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: