Κυριακή, Αυγούστου 10

Κλιμακώνεται ο πόλεμος

Η κατάσταση κλιμακώνεται στη Γεωργία αφού και η δεύτερη αποσχισθείσα δημοκρατία – Αμπχαζία άρχισε στρατιωτικές επιχειρήσεις με τη χρήση του πυροβολικού και με αεροπορικές επιδρομές εναντίον των γεωργιανών δυνάμεων.

Το πρακτορείο Interfax ανέφερε ότι τα ρωσικά πλοία εμπόδισαν γεωργιανά στρατιωτικά σκάφη να πλησιάσουν την Αμπχαζία. Η ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα Sukhumi είναι τεταμένη.

Από την περιοχή έσπευσαν να αποχωρήσουν χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες που έκαναν διακοπές.

Παράλληλα η Ρωσία ετοιμάζεται να εισβάλει στο εσωτερικό της Γεωργίας, η Ρωσία έχει στείλει 6000 στρατιώτες στο έδαφός της , ενώ άλλα 4000 ρωσικά στρατεύματα που φθάνουν δια θαλάσσης, φέρεται να προετοιμάζεται για την εισβολή που θα γίνει μάλλον σήμερα.
Ένας μεγάλος μέρος των τεθωρακισμένων οχημάτων έχει παραταχθεί 35κμ πριν τη ρωσο-γεωργιανή μεθόριο

Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Τιφλίδα, λίγες μόνο ώρες μετά από την ώρα που το κοινοβούλιο ενέκρινε διάταγμα που λέει η Γεωργία βρίσκεται σε "κατάσταση πολέμου".

Την ιδία στιγμή η Γεωργία και σύμφωνα με Γεωργιανά μμε ανακοίνωσε ότι απέσυρε τις δυνάμεις της από τη νότιο οσετια, ενώ η Ρωσία κάλεσε την Γεωργία να αποδεχτεί την ανάγκη να υπογράφει συμφωνία για τη μη χρήση βίας στη Νότια Οσετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: