Σάββατο, Αυγούστου 9

Συνεχίζονται οι εχθροπραξίες

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο έδαφος της Νότιας Οσετίας, καθώς συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ γεωργιανών και ρωσικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ χαρακτήρισε την κατάσταση ως "ανθρωπιστική καταστροφή".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι αναμένεται να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη χώρα, την ώρα που παράλληλα ενισχύει τις δυνάμεις της χώρας και στα σύνορα με την Αμπχαζία.

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέση του γεωργιανού πυροβολικού περί τα 10 χλμ βόρεια της γεωργιανής πόλης Γκόρι, ενώ από ρωσικούς βομβαρδισμούς καταστράφηκε ολοσχερώς το λιμάνι Πότι , το οποίο βρίσκεται σε τοποθεσία τοποθεσία "κλειδί" για την μεταφορά υδρογονανθράκων από την Κασπία. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Γεωργίας αναφέρει ότι πρόκειται για μία επιθετική ενέργεια που "παραβιάζει όλες τις διεθνείς συνθήκες" για καταστάσεις πολέμου. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι θα επιστρέψει στη Γεωργία όλη η στρατιωτική δύναμη που έχει αποσταλεί στο Ιράκ .

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως "βρίσκεται σε εξέλιξη μία επιχείρηση των ρωσικών δυνάμεων για να αναγκαστεί η γεωργιανή πλευρά (να συμφωνήσει) σε ειρήνη".
Με πληροφορίες από : hri (Foto: Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια: