Παρασκευή, Αυγούστου 8

Δίωξη κατά συνεργάτη του Αρ. Παυλίδη



Ποινική δίωξη για το αδίκημα της εκβίασης σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του Παναγιώτη Ζαχαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστοτέλη Παυλίδη.

Η δίωξη αφορά καταγγελίες του ιδιοκτήτη ναυτιλιακής εταιρείας, Φώτη Μανούση, περί καταβολής στον κ. Ζαχαρίου ποσού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να εκτελούν δρομολόγια στην άγονη γραμμή.


Η προκαταρκτική έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, ενώ είχε προηγηθεί επιστολή του πρώην υπουργού Αιγαίου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά.
Στην επιστολή του, ο πρώην υπουργός Αιγαίου, ο οποίος έχει καταθέσει αγωγή ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ σε βάρος του κ. Μανούση, κατήγγειλε ότι ο ιδιοκτήτης της ναυτιλιακής εταιρείας τού ασκούσε αφόρητες πιέσεις και τον απειλούσε με αποκαλύψεις για ύποπτες συναλλαγές σχετικά με τα δρομολόγια της άγονης γραμμής.

Καταθέτοντας στον εισαγγελέα, τόσο ο κ. Παυλίδης όσο και ο κ. Ζαχαρίου διέψευσαν τις καταγγελίες του πλοιοκτήτη και τις απέδωσαν σε σκευωρία.


Σε δήλωσή του στην ΝΕΤ, ο κ. Παυλίδης ανέφερε ότι "αυτός ζήτησε τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και ασφαλώς αυτή πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: