Πέμπτη, Αυγούστου 21

Δηλώσεις και για το Σκοπιανό

Μετά τη συνεδρίαση για την κρίση του Καυκάσου στην Κυβερνητική η κ. Μπακογιάννη σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ, αναφορικά με το θέμα των Σκοπίων, η υπουργός τόνισε ότι ο κ. Μπαν Γκι Μουν είπε το αυτονόητο.

"Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να ακουστεί, αλλά, αυτό δε σημαίνει ότι συνεριζόμαστε την άποψή της", είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, στην ερώτηση αν την ικανοποιεί η απάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στους Σκοπιανούς, δεδομένου του ότι αφήνει να εννοηθεί ότι εκτός από το όνομα υπάρχουν κι άλλα θέματα που πρέπει να συζητηθούν, η υπουργός απάντησε ακριβώς λέγοντας ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ είπε το αυτονόητο και το αυτονόητο είναι ότι η εντολή προς τον κ. Νίμιτς είναι μια.

Να συζητήσουμε για το όνομα, όπως πάρα πολλές φορές έχω εδώ πει, η οποιαδήποτε χώρα θέλει να ισχυρισθεί το ο,τιδήποτε, μπορεί να ακουστεί, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι συμμεριζόμαστε εμείς την άποψή της.

Η κρίση του Καυκάσου στην Κυβερνητική

Για την κρίση στον Καυκάσο η κ. Μπακογιάννη είπε ότι θέλει προσοχή, νηφαλιότητα και υπευθυνότητα, ώστε να υπάρξει ουσιαστική κατάπαυση του πυρός και ουσιαστικός διάλογος για την εξεύρεση λύσης.

Στο μεταξύ, ο κ. Μάθιου Νίμιτς, όπως έγινε γνωστό από τη γραμματεία του ΟΗΕ, θα έχει σήμερα Πέμπτη συναντήσεις στα Σκόπια και, την Παρασκευή, στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: