Πέμπτη, Αυγούστου 21

Στο Αγιον Ορος ο Βαρθολομαίος

Με ιδιαίτερες τιμές έγινε δεκτός στη Θεσσαλονίκη από εκπροσώπους των τοπικών, πολιτικών, στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο κ. Βαρθολομαίος θα μεταβεί σήμερα στο Αγιον Όρος για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 500 χρόνια από την Κοίμηση του δευτέρου κτήτορος της Ιεράς Μονής Διονυσίου Αγίου Νήφωνος.

Σε δηλώσεις του μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μακεδονία ο κ. Βαρθολομαίος δήλωσε ευτυχής επειδή βρίσκεται πάλι "στην Ελλάδα και στη γη της Μακεδονίας".

"Κομίζω από την Μητέρα Εκκλησία προς τον ευσεβή ελληνικό λαό τα καλύτερα αισθήματα στοργής, αγάπης και ευλογίας. Προσεύχομαι ιδιαιτέρως τις ημέρες αυτές για τα θύματα του πολέμου στον Καύκασο και προσεύχομαι όπως και όλοι οι αδελφοί ιεράρχες και η εκκλησία μας γενικώς, δια την ειρήνη και εις την περιοχή μας και εις όλον τον κόσμο. Εύχομαι εις όλους κάθε καλό και η σκέπη και η προστασία της Παναγίας να είναι με όλους μας", δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης
Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη θεμελίωση του Νέου Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών και έπειτα από πρόσκληση του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομου και του δήμου Πατρεων ο οικουμενικός πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος τον προσεχή Νοέμβριο θα επισκεφτεί την Πάτρα
Με πληροφοριες απο hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: