Τετάρτη, Αυγούστου 20

Σε νέα βάση οι σχέσεις Ρωσίας - ΝΑΤΟ

Σε νέα βάση τίθενται οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, το οποίο κατηγορεί τη Μόσχα ότι παραβίασε το διεθνές δίκαιο με την εισβολή στη Γεωργία. Η Ρωσία δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ, καταλόγισε στο ΝΑΤΟ προκατάληψη και τόνισε ότι επιχειρεί να διατηρήσει και να ενισχύσει ένα εγκληματικό καθεστώς στη Γεωργία.

Επίσης, υπογράμμισε ότι δεν αποσκοπεί στην προσάρτηση εδαφών της Γεωργίας. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού ανακοίνωσε τη ματαίωση της συμμετοχής της Ρωσίας στα κοινά γυμνάσια με το ΝΑΤΟ που θα διεξαχθούν στη Βαλτική.

Oι υπουργοί εξωτερικών του ΝΑΤΟ σε κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν αναφέρουν ότι η Ρωσία δεν μπορεί να προσδοκά ομαλές σχέσεις με τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας όσο διατηρεί τις στρατιωτικές δυνάμεις της στη Γεωργία και αποφάσισαν αναβάθμιση των σχέσεων της Συμμαχίας με την Τιφλίδα.

Επιπλέον, ο γγ της Συμμαχίας, Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, σε δήλωσή του, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ρωσική αποχώρηση από τη Γεωργία. Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία ήθελαν να υιοθετηθεί πιο σκληρή γραμμή, τελικά, όμως αποφασίστηκε να μην κοπούν οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Μόσχα, μια θέση της οποίας ηγήθηκαν Γερμανία και Γαλλία και συμφώνησαν τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο ΟΑΣΕ αποφάσισε την ανάπτυξη διεθνούς αποστολής παρατηρητών στη Νότιο Οσετία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή παρατηρητών του Οργανισμού και με τη σύμφωνη γνώμη Μόσχας και Τιφλίδας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι σπασμωδικές κινήσεις των καταρρεόντων ιερατείων δε διαφέρουν από τους πρώτους φοβικούς πολεμοκάπηλους στη Σαχαρασία: Να καταστρέψουν την Αυτάρκεια όλων των άλλων (διατροφική ή ενεργειακή, μία είναι), ώστε να μην είναι ανυπότακτοι, μπας και γίνουν οι ίδιοι με το ζόρι αιωνόβιοι ή ...αιώνιοι...
Ούτε τα πανικόβλητα ιερατεία τολμούν να ετοιμάζονται για ζωή χωρίς πετρέλαιο ή άλλη τόσο συμπυκνωμένη ενέργεια , ούτε οι οπαδοί τους μπορούν να φανταστούν ότι επιτέλους αυτό μπορεί να φέρει, έστω και με αναστατώσεις, το τέλος των τυραννιών!
http://www.youtube.com/v/dXSHtsOztRk

Theodore είπε...

Kala, esy εισαι στον κοσμο σου.
Ποτε εγινε αυτο στην Ιστορια, για να γινει τωρα;
Οι ανθρωποι, ειναι προβατα, που ψαχνουν εναγωνιως, να βρουν τσοπανη.
Τελος.