Τρίτη, Αυγούστου 26

Στη δημοσιότητα οι βάσεις

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θέτοντας τέρμα στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας
Ευριπίδης Στυλιανίδης, από τους 97.407 υποψηφίους εισήχθησαν 68.224, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό επιτυχίας της τάξης του 70,04%.( Επιτυχόντες οι 7 στους 10 )
Σημαντική άνοδος καταγράφεται στις Νομικές και Φιλολογικές Σχολές στα Παιδαγωγικά Τμήματα, καθώς και στα τμήματα Ψυχολογίας και πτώση στις Οικονομικές Σχολές.


Αναλυτικά στοιχεία

Σύμφωνα με τα στατιστικά του Υπουργείου εισήχθησαν 42.220 σε σε πανεπιστημιακές σχολές και 26.004 σε ΤΕΙ. Ο αριθμός των εισαχθέντων στα ΑΕΙ και των επιτυχόντων στην περιφέρεια, αυξήθηκε. Αυξημένος σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός των κενών θέσεων ο οποίος ανέρχεται συνολικά σε 18.441 εκ των οποίων 17.411 στα ΤΕΙ και 1.030 στα Πανεπιστήμια.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Δημήτρης Πλατής, έδωσε αναλυτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία για το 90% των υποψηφίων στα πανεπιστήμια παρατηρείται: 1. Αύξηση των βάσεων στο 1ο επιστημονικό πεδίο. 2. Μείωση στο 2ο και στο 5ο επιστημονικό πεδίο. 3. Οριακές αυξήσεις στις κεντρικές σχολές και αντίστοιχες μειώσεις στις περιφερειακές στο 3ο επιστημονικό πεδίο. 4. Αύξηση στις κεντρικές και μείωση στις περιφερειακές σχολές στο 4ο επιστημονικό πεδίο. 5. Μείωση των βάσεων αλλά και του αριθμού των υποψηφίων στις Στρατιωτικές Σχολές.

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από 16 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2008.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές

Δεν υπάρχουν σχόλια: