Τετάρτη, Αυγούστου 27

ΣΚΟΠΙΑΝΟ: H επόμενη ημέρα

Ο μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών με δήλωση στην ΝΕΤ "άδειασε" ουσιαστικά την σκοπιανή ηγεσία και τον Νiκολα Γκρουέφσκι, σημειώνοντας ότι στις ιδιωτικές συναντήσεις που είχαν τον παρότρυνε να συνεχίσει την διαδικασία, παρά τις διαφωνίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κ. Κοντολίζα Ράϊς θα παρουσιάσει στις 23 Σεπτεμβρίου σχέδιο για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων, το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείσα στην εκπομπή "Πρωϊνό Μέγα για την εκδοχή του ονόματος "Βόρεια Μακεδονία" που φέρεται να περιέχεται στις τελευταίες προτάσεις του κ. Νίμιτς, η κα Μπακογιάννη υπενθύμισε την ελληνική θέση-πλαίσιο για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, λέγοντας ότι το Βόρεια Μακεδονία αποτελεί γεωγραφικό προσδιορισμό.

Εφημερίδες στα Σκόπια αναφέρουν ότι στις 15 Σεπτεμβρίου σκοπιανοί από όλο τον κόσμο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη.

Eπισης γραφουν (maxfax) ότι η Ρωσία κατηγόρησε την Αλβανία ότι πουλούσε όπλα στη Γεωργία, το γεγονός όμως διέψευσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Sali Berisha.
Το γεγονός αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην Π.Γ.Δ.Μ. και αυτό επειδή φοβούνται ότι από τι στιγμή που υπάρχουν υποψίες ότι η Αλβανία πουλά όπλα στη Γεωργία θα μπορούσε να έχει πουλήσει και στους αλβανικής καταγωγής κατοίκους της ΠΓΔΜ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας όπου ζουν κυρίως πολίτες αλβανικής εθνικής καταγωγής στις τελευταίες εκλογές σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια επειδή υπήρχαν υπόνοιες για νοθεία, το γεγονός είχε οδηγήσει σε επαναληπτική ψηφοφορία, μη ξεχνάμε επίσης ότι και παλιότερα είχαν σημειωθεί στην περιοχή σοβαρά επεισόδια.
Foto: flickr

Δεν υπάρχουν σχόλια: