Παρασκευή, Αυγούστου 22

Π.Μολυβιάτης: Δεν είναι λίγα αυτά που έγιναν



Σε απολογισμό του έργου στις πυρόπληκτες περιοχές προχωρά με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών πρέσβυς κος Πέτρος Μολυβιάτης.

"Βεβαίως δεν έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα, δεν έχουν αποκατασταθεί όλες οι ζημιές και δεν έχουν ξανακτισθεί, όλα τα σπίτια που κάηκαν. Και ίσως θα ήταν αδύνατο να γίνουν όλα αυτά μέσα σε ένα χρόνο.

Όμως δεν είναι λίγα και αυτά που έγιναν. Είναι γνωστό ότι η Πολιτεία έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα 400 εκ.ευρώ για τη βοήθεια και στήριξη των πυροπλήκτων. Και τα 200 εκ. από αυτά έχουν διατεθεί -και ορθώς- στο νομό Ηλείας.

Είναι επίσης γνωστό ότι η Πολιτεία έχει ανακοινώσει προγράμματα της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών.

Όσο για την κοινωνία, πιστεύω ότι ήταν συγκινητική - και ουσιαστική - η συμπαράστασή της.
Περίπου 92.000 δωρητές έχουν προσφέρει στο Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών 196.152.267 ευρώ.

Χάρη στη γενναιοδωρία αυτή της κοινωνίας, σήμερα κτίζονται ή επισκευάζονται 397 σπίτια στις πυρόπληκτες περιοχές με δωρεάν χρηματοδότηση από το Ταμείο. Και είναι η πρώτη φορά που αυτό γίνεται όχι με δάνεια, αλλά δωρεάν.
Οπως ανέφερα το σύνολο των δωρεών είναι 196.152.267, ποσό που με τους τόκους ανήλθε σε 200.571.742,07 ευρώ.

Θα ήθελα, εξάλλου, να ενημερώσω την κοινή γνώμη για την κίνηση του λογαριασμού του Ταμείου στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Για την εκπλήρωση της αποστολής του το Ταμείο έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα 29.575.667,53 (λεπτομερής πίνακας υπάρχει στην ιστοσελίδα www.etaea.gr
Το υπόλοιπο του λογαρισμού σήμερα είναι 170.996.074,54.

Θα ήθελα, τέλος, με την ευκαιρία αυτή να εκφράσω και πάλι τις ευγνώμονες ευχαριστίες μου σε όλους τους δωρητές.
Με πληροφορίες από hri

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα ΧΙΟΝΙΑ ΞΑΝΑΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ στην Ευρώπη: άρα υπάρχει "υπερθέρμανση"!
http://www.guardian.co.uk/world/2008/aug/17/italy.climbingholidays
Χιόνια ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ στο Κολοράντο!
http://www.youtube.com/v/u4CIrp-Drc4
Το πιο κρύο καλοκαίρι στην Αλάσκα από το 1970!...
http://www.adn.com/life/story/473786.html
Τον Ιούλιο:
ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΕΚΡΟ από ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ στα Πυρηναία (http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2091625/Avalanche-in-Pyrenees-kills-British-couple.html), ΝΕΚΡΟΙ από ΧΙΟΝΙΑ στη Γερμανία κι άλλοι έξι στο νοσοκομείο με υποθερμία (http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,565678,00.html)

Αλήθεια, αφού οι θολωμένοι ενοχοποιητές τής ανθρωπότητας για τις φυσικές αλλαγές στο κλίμα, λένε ότι φταίει η καύση υδρογονανθράκων, στην οποία μας έχουν αναγκάσει τα διάφορα ιερατεία (τα οποία υπηρετούν με το αζημίωτο οι ψευτοοικολόγοι), γιατί δε χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως ιεροεξεταστική ή "ιερατικογενής υπερθέρμανση";

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ιδιαίτερα στους εξυπνάκηδες φασίστες οπαδούς του ραδιενεργού γενοκτόνου Γκορ, που αδιαφορούν και πολεμούν τη συλλογική προετοιμασία ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ.

http://canadafreepress.com/index.php/article/4503
http://aftarkia.wordpress.com