Δευτέρα, Αυγούστου 25

Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Ηλεία

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της Εκκλησίας της Κύπρου μετέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος στους πληγέντες, από την περσινή πύρινη λαίλαπα, κατοίκους του Νομού Ηλείας.

Προερχόμενος από τη Ζάκυνθο, έφθασε το πρωί στον Πύργο, όπου στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου ανέπεμψε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 44 πολιτών του νομού Ηλείας, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο από τη φωτιά.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστησαν οι αρχές του Πύργου και του νομού Ηλείας, βουλευτές, συγγενείς των θυμάτων και πλήθος κόσμου.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, μίλησε με θερμά λόγια για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τον οποίο ευχαρίστησε για την ηθική και υλική συμπαράσταση της Εκκλησίας της Κύπρου προς τους πληγέντες. Παρών ήταν και ο Μητροπολίτης Τριφυλίας.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε ότι η Εκκλησία της Κύπρου συμπάσχει με το σκληρά δοκιμαζόμενο από την περσινή τραγωδία λαό της Ηλείας. «Ο πόνος σας είναι και δικός μας πόνος», είπε και ευχαρίστησε με τη σειρά του την Μητρόπολη Ηλείας, η οποία από το 1974 και για σειρά ετών φιλοξένησε 400 προσφυγόπουλα από την Κύπρο.

Ο ιεράρχης της μεγαλονήσου ανακοίνωσε επίσης ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου έχει εγκρίνει κονδύλι ενός εκατομμυρίου ευρώ για την ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού και ιερού ναού σε δύο χωριά, τα οποία πλήγηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, επισκέφθηκε τον δήμο Ωλένης, όπου κάηκαν 16 χωριά.
Οι κάτοικοι των χωριών επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και του εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους.

Το οδοιπορικό του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην καμένη γη της Ηλείας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γεώργιος Αηδόνης, περιέγραψε στον ιεράρχη τις περσινές εφιαλτικές μέρες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πύρινη λαίλαπα είχε μεγάλη ταχύτητα και στο πέρασμα της κατέστρεφε τα πάντα. «Σήμερα, στην περιοχή του νομού Ηλείας υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι, λόγω της καταστροφής των περιουσιών τους, έχουν προβλήματα», τόνισε ο κ. Αηδόνης.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

i like......

Ανώνυμος είπε...

Όταν αρχίσουν να συζητούν περισσότερο οι άνθρωποι όμως, για να απεξαρτηθούν και από το χαζοκούτι:
Ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας απόφαση του YΠΕΧΩΔΕ με την οποία προεγκρίθηκε η χωροθέτηση του "έργου χρυσού", στην περιοχή Περάματος στα όρια των νομών Έβρου και Ροδόπης. Στη δίκη παρενέβη υπέρ του υπουργείου η εταιρεία "ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ", αλλά η παρέμβαση απορρίφθηκε.
Ξέρετε ότι μια προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν κοστίζει πολύ και, αν ετοιμαστεί καλά, έχει αποτελέσματα σαν κι αυτά που διαβάσατε;