Παρασκευή, Αυγούστου 8

Απειλητικό βίντεο

Με επιθέσεις κατά των Ολυμπιακών Αγώνων στην Κίνα απείλησε ισλαμιστική οργάνωση και κάλεσε τους μουσουλμάνους να απέχουν από οποιεσδήποτε δραστηριότητες που συνδέονται με τα γεγονότα αυτά, ανακοίνωσε η IntelCenter, εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ και παρακολουθεί την τρομοκρατία.

"Το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκιστάν (TIP) εξέδωσε μια νέα απειλή κατά των Ολυμπιακών του Πεκίνου" αναφέρει συγκεκριμένα η IntelCenter.

"Μην μένετε στο ίδιο λεωφορείο, στο ίδιο τρένο, στο ίδιο αεροπλάνο, στα ίδια κτίρια η οποιονδήποτε άλλο χώρο όπου βρίσκονται οι Κινέζοι" αναφέρει το TIP σε βίντεο του που τιτλοφορείται "έκκληση προς όλο το μουσουλμανικό έθνος".

Τον Ιούλιο, οι κινεζικές αρχές αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς της οργάνωσης ότι ήταν πίσω από μια σειρά από βομβιστικές επιθέσεις πριν από τους Ολυμπιακούς. Το TIP είχε τότε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο απειλούσε τους Αγώνες και αναλάμβανε την ευθύνη για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις σε λεωφορεία στην Σαγκάη και το Κουνμίνγκ.

Στο νέο βίντεο με ημερομηνία 1η Αυγούστου, ο ομιλητής "περιγράφει την βαρβαρότητα που δείχνει η Κίνα προς τους Μουσουλμάνους και το ανατολικό Τουρκιστάν, δικαιολογώντας το τζιχάντ που έχει κηρυχτεί κατά του κομμουνιστικού καθεστώτος" σημειώνει η IntelCenter.
Με πληροφορίες από: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: