Τρίτη, Αυγούστου 5

Έλεγχοι στην αγορά καυσίμων

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιούν συνεργεία του Υπουργείου Ανάπτυξης στην αγορά καυσίμων, καθώς παρά τη μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, η τιμή της βενζίνης παραμένει υψηλή στη χώρα μας, κυρίως στην επαρχία. Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Ανάπτυξης με εκπροσώπους των πρατηριούχων και των διυλιστηρίων.

Κατά τις συναντήσεις, αξιολογήθηκαν όλες οι παράμετροι προσδιορισμού της τελικής τιμής που πληρώνει ο καταναλωτής και οι τρεις πλευρές (διϋλιστήρια, εταιρίες εμπορίας και πρατήρια καυσίμων) επιβεβαίωσαν την ετοιμότητά τους να συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση της ομαλοποίησης της αγοράς, μέσω χρεώσεων τιμών σε όλα τα επίπεδα, που θα αντανακλούν τις διεθνείς διακυμάνσεις της τιμής του πετρελαίου.

Oι έλεγχοι συνεχίζονται καταγράφοντας τις τιμές αγοράς και πώλησης καυσίμων πανελλαδικά.

Εν τω μεταξύ, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 120 δολάρια το βαρέλι στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου.

Σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών σε 2.300 περίπου πρατήρια, η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώθηκε στις 4 Αυγούστου 2008 στα 1,21 ευρώ ανά λίτρο, σημειώνοντας μείωση κατά 2,89%, σε σχέση με τη μέση τιμή της αμόλυβδης που ήταν 1,245 στις 25 Ιουλίου 2008.
Mε πληροφορίες από: hri

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρατηριούχοι που πουλούν για 1,14 ε την αμόλυβδη λένε ότι υπάρχουν ελεγκτές που τα «παίρνουν» και κάνουν στραβά μάτια.

Theodore είπε...

Koιτα, ολα μπορουν να γινουν στην Ελλαδα, οπου οι μισοι τα παιρνουν και οι αλλοι μισοι, τα δινουν.
Οσον αφορα στη βενζινη, ας κανει και ο κοσμος κρατει.
Αν παψουν τις μετακινησεις για ψυλλου πηδημα, θα δεις πως θα ηρεμησουν ολοι αυτοι οι αλητες.

Ανώνυμος είπε...

Γραφειοκρατικά και διεφθαρμένα στρώματα!! πως θα ηρεμήσουν;