Σάββατο, Αυγούστου 23

Συνάντηση Πατριάρχη -Nimetz στο Άγιο όρος

Αιφνιδιαστική συνάντηση είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος μετέβη για ιδιωτική επίσκεψη στο ’γιον Όρος, μετά το πέρας των διπλωματικών συνομιλιών για την ονομασία της ΠΓΔΜ, στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και συνομίλησαν για λίγη ώρα. Στη συνάντηση πήραν μέρος και ο πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, που συνοδεύει τον κ. Νίμιτς στο ταξίδι του στο ’γιον Όρος, καθώς και ο μητροπολίτης Αυστρίας Μιχαήλ. "Μιλήσαμε για πολλά πράγματα, του έδωσα μία περίληψη για τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται ανάμεσα στα Σκόπια και την Αθήνα.
Ο Παναγιώτατος με ενθάρρυνε και μου έδωσε στήριξη για τη συνέχιση της αποστολής μου" δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Νίμιτς.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες και ζητήματα που αφορούν τις ορθόδοξες εκκλησίες στην περιοχή, την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην μοναστική κοινότητα για να παραστεί στις εκδηλώσεις της Μονής Διονυσίου, όπου, αύριο θα τελεστεί πατριαρχική λειτουργία στο καθολικό της μονής Διονυσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: