Τετάρτη, Αυγούστου 6

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ


H πρόταση του κ. Βερέμη περιλαμβάνει την δημιουργία ενός Εθνικού Κέντρου Εξετάσεων, στα πρότυπα του Βρετανικού Συμβουλίου, το οποίο θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για τη διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια.

Παράλληλα ο κ. Βερέμης έκανε λογο για ένα επιπλέον έτος στο τέλος του Λυκείου -το οποίο χαρακτηρίζει ως ένα είδος "εθνικού φροντιστηρίου" για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση- καθώς και ένα λιγότερο στο Δημοτικό Σχολείο, πρότεινε ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας Θάνος Βερέμης μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8.

Όπως είπε ο κ. Βερέμης, ο διάλογος για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως το σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα αρχίσει τον Οκτώβριο και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως την άνοιξη.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποστείλει προσκλήσεις σε όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.
Με πληροφοριες απο: hri

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σοβαρό θέμα,

ilianews είπε...

Δεν υπάρχει λόγος μείωσης των χρόνων φοίτησης στο δημοτικό σχολείο.

Η βιολογική και νοητική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά και η αναγκαιότητα διασφάλισης περιβάλλοντος ψυχικής και σωματικής ασφαλείας δεν επιτρέπουν τόσο νωρίς την είσοδο στο γυμνάσιο.

Ο μοναδικός λόγος που θα μπορούσε να κάνει κάποιον να σκεφτεί τη μείωση του χρόνου φοίτησης στο δημοτικό σχολείο είναι η μεγάλη έλλειψη δασκάλων, αυτό όμως το ζήτημα μπορεί να λυθεί με την προσθήκη μιας ακόμη ώρας φυσική αγωγή στο δημοτικό.
Είναι γνωστό ότι τα σημερινά παιδιά είναι παχύσαρκα , το 40% των παιδιών 8-18 ετών είναι με υπέρταση και υψηλή χοληστερίνη. Παράλληλα το δημοτικό σχολείο διαθέτει σήμερα ελάχιστο χρόνο για τη φυσική αγωγή, έτσι η άσκηση των μαθητών έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν πως η παχυσαρκία οφείλεται στην έλλειψη άσκησης και την κακή διατροφή.