Παρασκευή, Ιουνίου 6

Ολόκληρη η ομιλία Σαρκοζί στη Βουλή

“Ελλάς - Γαλλία - νέα συμμαχία”

NICOLAS SARKOZY (Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας): Κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριε Πρωθυπουργέ, αγαπητέ Κώστα, κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Βουλής, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές, αγαπητοί φίλοι, με μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων, σ’ έναν τόπο που για όλους τους Γάλλους συμβολίζει την ελευθερία, τη δημοκρατία, καθώς και την ανάκτηση του μεγαλείου της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ.



4 σχόλια:

aliatas είπε...

Κι επειδή πολλά ειπώθηκαν για την ελληνο-γαλλική φιλία, να ξεκαθαρίσω κάτι: Ο Έλληνας εργαζόμενος είναι σίγουρα φίλος με τον Γάλλο εργαζόμενο. Δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν.

Για τον Σαρκοζί, αμφιβάλλω αν είναι όντως φίλος του γαλλικού λαού. Οι απεργίες, οι διαδηλώσεις και οι εξεγέρσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια δε με πείθουν καθόλου.

Πόσο δε μάλλον, όταν ο Σαρκοζί υπήρξε και παραμένει υπέρμαχος της σκληρής και βάναυσης αντιμετώπισης κάθε λαϊκής αντίδρασης.

Όχι πως ο «δικός μας» είναι καλύτερος. Ξέρουμε και τα μέτρα του, και τις αντιλήψεις του, και την αντιλαϊκή πολιτική του.

Προφανώς (μετά από αυτά) καταλαβαίνει κανείς γιατί αυτοί οι δύο τα πάνε τόσο καλά. Συνεννοούνται θαυμάσια, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Ανώνυμος είπε...

H ελληνο-γαλλική φιλία- προσέγγιση δεν είναι σημερινό φαινόμενο, πάντα ήμασταν αρκετά κοντά στον τρόπο σκέψης.

Maria Verivaki είπε...

I like Greece to be associated with France - France is chic, France is sleek, France is sexy, France is big, France is everything Greece wants to be - it's good to have friends like this. I appreciate France, and I believe that France appreciates us.

Ανώνυμος είπε...

MEDITERRANEAN KIWI
απλά, συμφωνώ με την άποψη σου