Δευτέρα, Ιουνίου 9

Σύσκεψη υπό τον Πρ. Παυλόπουλο στην Ανδραβίδα

Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας στο νομό Ηλείας προήδρευσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης και την εφαρμογή μέτρων για την αποκατάσταση των σεισμοπλήκτων.

Το πρώτο πράγμα που θα γίνει, σύμφωνα με τον Προκόπη Παυλόπουλο, θα είναι η κήρυξη των περιοχών στους δύο νομούς Ηλείας και Αχαΐας, ως σεισμοπλήκτων. Σε αυτές τις περιοχές θα ληφθούν μέτρα για όσους επλήγησαν και σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των κτιρίων και σε ό,τι αφορά την επιδότηση του ενοικίου, καθώς επίσης και όλα τα μέτρα σε σχέση με τις επιχειρήσεις.


Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ανακοίνωσε ακόμη την έκτακτη ενίσχυση τόσο των δύο Νομαρχιών Ηλείας και Αχαίας, όσο και των Δήμων οι οποίοι έχουν πληγεί, ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις πρώτες εργασίες καθαρισμού δρόμων και άλλων υποδομών, αλλά και την ενίσχυση ανθρώπων που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη.

Όσον αφορά τη στέγαση των σεισμοπλήκτων, ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι τα πρώτα κοντέινερ έχουν ήδη ξεκινήσει για τις σεισμόπληκτες περιοχές και ως την Παρασκευή θα έχουν φθάσει όλα τα απαραίτητα κοντέινερ, ώστε εκείνοι οι οποίοι δεν μπορούν να κατοικήσουν στα σπίτια τους, είτε επειδή έχουν καταρρεύσει, είτε επειδή τα σπίτια αυτά κρίνονται ως μη κατοικήσιμα, να μπουν να εγκατασταθούν

Ακόμη, ο κ. Παυλόπουλος ανακοίνωσε ότι επικοινώνησε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρο Κοντό, ώστε να διατεθεί στην Περιφέρεια το απαραίτητο ποσό, για να μπορέσει να αποκατασταθεί το αρδευτικό δίκτυο, σε όλες τις περιοχές μέσω του ΟΤΟΕΒ οι οποίες είναι και οι αρμόδιες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: