Τετάρτη, Ιουνίου 4

Ένταση στο Παν/μιο Μακεδονίας

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όπου από το πρωί φοιτητές εμποδίζουν τον πρύτανη και τα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρίσουν από την αίθουσα συνεδριάσεων του οργάνου.

Στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας για την έγκριση, από τη σύγκλητο, του τετραετούς οικονομικού και αναπτυξιακού προγραμματισμού, περίπου πενήντα φοιτητές αριστερίστικων παρατάξεων, διέκοψαν την συνεδρίαση του οργάνου ζητώντας, είτε την ανάκληση της απόφασης, είτε την παράδοση των πρακτικών της συνεδρίασης.

Ο πρύτανης και περίπου 20 μέλη της συγκλήτου έκαναν λόγο για εκβιασμό και αρνήθηκαν να υποχωρήσουν στην απόφασή τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Με πληροφορίες από: hri


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Aποχώρησαν ειρηνικά μετά από περίπου 8 ώρες οι φοιτητές που είχαν καταλάβει, στις 10 το πρωί, το χώρο έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Εξερχόμενος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ηλίας Κουσκουβέλης δήλωσε ότι τελικά δεν ανακλήθηκε η απόφαση της Συγκλήτου για τον τετραετή οικονομικό και αναπτυξιακό προγραμματισμό και δεν τέθηκε ζήτημα άρσης ασύλου ούτε ποινικών διώξεων κατά οποιουδήποτε φοιτητή.