Δευτέρα, Ιουνίου 9

Ο σεισμός στη Ηλεία

Κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός

Κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο, τον υφ. Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζο, τον ΥΦ.Υγείας και κοιν. αλληλεγγύης κ. Γ. Κωνσταντόπουλο και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές του Νομού.

Αργά χθες το βράδυ με αφορμή το σεισμό πραγματοποιήθηκε και ευρεία σύσκεψη, η οποία διήρκησε έως τη 1. 30 τα ξημερώματα.

Στην Ειδική σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από το σεισμό. Το χωριό Βάλμη, στην Πηνεία, κυριολεκτικά ισοπεδώθηκε από τη σεισμική δόνηση, καθώς κατέρρευσαν ολοσχερώς 13 κτίρια και η εκκλησία του χωριού, ενώ επικινδύνως ετοιμόρροπα χαρακτηρίστηκαν τα υπόλοιπα σπίτια. ο πρόεδρος του χωριού έκανε έκκληση για αποστολή σκηνών, τροφίμων και νερού.

Ζημιές και καταρρεύσεις κτιρίων και εκκλησιών αναφέρθηκε ότι υπάρχουν στο σύνολο των περιοχών του νομού.

Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι εξαιτίας των φυσικών καταστροφών η Ηλεία βρίσκεται σε γενικότερη και βαθιά κρίση. Εμείς θα είμαστε εδώ, η κυβέρνηση, είναι εδώ, είπε χαρακτηριστικά , θα αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια στο Νομό Ηλείας.

Κλιμάκιο 25 μηχανικών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζος, έχουν πάρει εντολές να πάνε στα σχολικά κτίρια για τον έλεγχο τους μετά το σεισμό.

Κινητοποίηση έχει γίνει και από το ΥΠΕΧΩΔΕ και για τον έλεγχο του συνόλου των κτιρίων, ενώ ο νομός θα συνεχίσει να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: