Τρίτη, Ιουνίου 3

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τη Γερμανία

3 νεκροί και πολλοί τραυματίες από καταιγίδες στη Γερμάνια

Ισχυρές καταιγίδες με καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν την Γερμάνια αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης όπως το Βέλγιο και την Ισπανία.

Οι μετεωρολογοι προειδοποίησαν ότι ίσως στις επόμενες μέρες τα φαινόμενα γίνουν πιο έντονα. Η κατάσταση πλέον είναι μη προβλέψιμη δήλωσαν οι υπεύθυνοι στις περιοχές που επλήγησαν.

Οι μεγάλες μάζες νερού παρέσυραν αυτοκίνητα, σπίτια πλημμύρησαν και εργοστάσια σταμάτησαν τη λειτουργία τους, σε αρκετές περιπτώσεις το ύψος μάζας νερού ξεπέρασε τα 5 μέτρα.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες υπολογίζονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Η έντονη βροχόπτωση έκανε δύσκολο το έργο των σωστικών συνεργείων, αφού σε αρκετές περιπτώσεις αδυνατούσαν να φτάσουν στο τόπο που συνέβησαν σοβαρά ατυχήματα για τη διάσωση παγιδευμένων ατόμων.

Η βροχές προκάλεσαν σοβαρές δυσκολίες και στην κυκλοφορία, αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν, ενώ δυσκολίες αντιμετώπισαν και οι σιδηροδρομικές μεταφορές λόγω πτώσης δέντρων.

Τα σχολεία στις περιοχές που επλήγησαν έκλεισαν προληπτικά, ενώ οι αρχές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία δήλωσαν ότι οι καταιγίδες ήταν ίσως οι χειρότερες στη ιστορία της περιοχής.

3 σχόλια:

Meropi είπε...

Καταλαβαίνω την ευαισθησία σας για τις θεομηνίες. Αυτή όμως που έπληξε τα μέρη σας ήταν κάτι παραπάνω...

ilianews είπε...

little ice age
διάβασε τα σχετικά άρθρα προηγούμενων μηνών για το ζήτημα στο blog

Αννα είπε...

Eιδα το σχόλιο σας στο μπλογκ μου και περασα να πω μια καλησπερα...
Εννοειται πως δεν ενοχλησατε...
Καλη συνεχεια!!!