Το θέμα δεν είναι πλέον αν είμαστε σε ύφεση, το θέμα είναι, πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η παγκόσμια ύφεση.
Οι αρνητικές ειδήσεις για μείωση των αποθεμάτων, η αποδυνάμωση του δολαρίου, η άσχημη εξέλιξη για την ανεργία στην Αμερική, η οποία το Μάιο σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 1986, έκαναν την τιμή του πετρελαίου να αυξηθεί κατά $11 και να φτάσει σχεδόν τα $140 το βαρέλι, ενώ, η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley εκτιμά ότι θα ξεπεράσει τα $150 μέχρι τον Ιούλιο.
Ταυτόχρονα αρκετοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι τιμές θα φτάσουν στα $ 200 το βαρέλι κατά τη διάρκεια των επόμενων 15 μηνών.
Το θέμα δεν είναι πλέον αν είμαστε σε ύφεση, το θέμα είναι, πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει η παγκόσμια ύφεση.
Οι αυξημένες τιμές στα καύσιμα έχουν κάνει αρκετούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, η αγοραστική δύναμη έχει μειωθεί, με αποτέλεσμα η επιβίωση να έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δύσκολη για εκατομμύρια ανθρώπους.
Σε διάφορες χώρες έχουν παρατηρηθεί και αυτοκτονίες, αρκετοί άνθρωποι έχουν αρχίσει να δυσκολεύονται να πάνε στην εργασία τους και το τραγικό είναι ότι κανένας από τα τόσα δισεκατομμύρια ανθρώπων του πλανήτη δεν μπορεί να κάνει κάτι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.
Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η "πετρελαϊκή κρίση" είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης κερδοσκοπίας, αλλά και της αυξημένης ζήτησης σε Κίνα και Λατινική Αμερική, ζήτηση η οποία δεν προβλέπεται ότι θα μειωθεί.
Σε κάποιες χώρες, ειδικά του τρίτου κόσμου η αύξηση των τιμών του πετρελαίου προβάλλεται ως επιχείρημα για τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, για την αύξηση της φορολογίας, αλλά και για σημαντική αύξηση της τιμής των τροφίμων.
Με πληροφορίες από: t.news, le figaro
2 σχόλια:
Αλί , Αλί , και τρεις Αλί ! ! !
όμως, κάτι πρέπει να γίνει
Δημοσίευση σχολίου