Δευτέρα, Ιουνίου 2

ΚΥΠΡΟΣ - ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΝΕΡΟΥ

Την προσεχή Τετάρτη ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μιχάλης Πολυνείκης θα έρθει στην Ελλάδα, επικεφαλής αντιπροσωπείας, για να επιθεωρήσει τα δεξαμενόπλοια που θα μεταφέρουν το νερό από την Ελλάδα στην Κύπρο. Σε δηλώσεις του, ο κ. Πολυνείκης είπε ότι η διαδικασία μεταφοράς νερού από την Ελλάδα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και ανέφερε πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα λειτουργοί του Υπουργείου Γεωργίας και ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για να επιθεωρήσουν την προετοιμασία των δεξαμενοπλοίων. Ηδη έγινε επιθεώρηση από αρμόδιους λειτουργούς στο Ισραήλ και το αγκυροβόλιο πριν να μεταφερθεί στη Λεμεσό.

Ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε πως, με βάση τους ελέγχους που γίνονται στην υποδομή για την υποδοχή του νερού στη Γερμασόγεια και στην Ελλάδα για τους χερσαίους αγωγούς, τα πράγματα βαίνουν καλώς. Εξήγησε πως στη Γερμασόγεια ο χερσαίος αγωγός ολοκληρώθηκε, απομένουν μόνο κάποιες συνδέσεις, και πρόσθεσε πως ο χερσαίος αγωγός στην Ελευσίνα προχωρά εντός των χρονοδιαγραμμάτων που τέθηκαν και απομένει η ολοκλήρωση των ελέγχων και οι έλεγχοι που θα διενεργήσει το Κρατικό Χημείο πριν και κατά τη φόρτωση του νερού και κατά την εκφόρτωση του στη Λεμεσό.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πολυνείκης είπε ότι τα Συμβούλια Υδατοπρομήθειας είναι πλήρως ενήμερα και είναι συντεταγμένα με την πορεία που χαράσσει η Επιτροπή Διαχείρισης της Κρίσης με στόχο να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Με πληροφορίες από: nri

Δεν υπάρχουν σχόλια: