Δευτέρα, Ιουνίου 9

Δηλώσεις Κ.Καραμανλή για το σεισμό

Τη θλίψη του για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών από τον ισχυρό σεισμό στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

"Η σκέψη μου αυτές τις ώρες είναι στους συμπολίτες μας που πλήττονται", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

"Μαζί με τη θλίψη όλων για τα συμβαίνοντα και για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, θέλω να τονίσω και να υπογραμμίσω ότι η Πολιτεία και πάλι θα βρεθεί στο πλευρό όσων δοκιμάζονται".

"Έδωσα ήδη εντολές στους αρμόδιους υπουργούς να κινήσουν τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν πέρυσι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, ώστε αμέσως όσοι έχασαν τη μόνιμη κατοικία τους να λάβουν μία πρώτη οικονομική αρωγή", ανέφερε ο κ. Καραμανλής

Σκόπια και Ακρίβεια στη Βιέννη

Την ξεκάθαρη θέση ότι αν δεν υπάρξει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας, τα Σκόπια δεν θα συμμετάσχουν στην Ευρωατλαντική πραγματικότητα, εξέφρασε από τη Βιέννη, ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ολοκλήρωσε το μεσημέρι την προγραμματισμένη επίσκεψη εργασίας στην Αυστριακή πρωτεύουσα. Συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, και με τον Αυστριακό Καγκελάριο, με τον οποίο συμφώνησε ότι το θέμα της ακρίβειας είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και θα πρέπει να συζητηθεί στο προσεχές Συμβούλιο Κορυφής.

Συνάντηση Καραμανλή - Γκουζενμπάουερ

Για την ανάγκη κοινής αντιμετώπισης του προβλήματος της ακρίβειας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Κ. Καραμανλής και της Αυστρίας Αλφρεντ Γκουζενμπάουερ, στη συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Το θέμα της ακρίβειας προκαλεί αναταράξεις στις οικονομίες και πλήττει το εισόδημα των χαμηλών και μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι υπάρχει συμφωνία για να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.

Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην επιστολή που έχει στείλει στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο για να αποτελέσει η ακρίβεια αντικείμενο συζήτησης στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Πρέπει, κατά προτεραιότητα να το αντιμετωπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέφερε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά μέτρων, ωστόσο το βέβαιο είναι ότι από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση για τις οικονομίες και τις κοινωνίες μας

Με πληροφορίες από: hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: