Πέμπτη, Ιουνίου 19

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ Π.Γ.Δ.Μ;



Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Nikola Gruevski σε συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον υπεύθυνο εξωτερικών υποθέσεων της ευρωπαϊκής ένωσης javier solana δήλωσε ότι «η χώρα του εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για το όνομα»
Ίσως είναι λύση για να φτάσουμε σε συμφωνία με την Ελλάδα, συνέχισε ο N. Gruevski.

Aναλυτές στα Σκόπια εκτιμούν ότι το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους θα είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη μιας τελικής πρότασης ψηφίσματος σχετικά με το πρόβλημα με την Ελλάδα

H ΠΓΔΜ είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα στην Ε.Ε. Μετά όμως το «όχι» των Ιρλανδών στη συνθήκη της Λισσαβόνας και χωρίς να επικυρωθεί από όλα τα κράτη η ευρωσυνθήκη η ΕΕ δεν μπορεί να προχωρήσει σε ένταξη νέων κρατών -μελών στην ένωση.

Εν τω μεταξύ το Σάββατο 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της νέας Βουλής της ΠΓΔΜ, μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογικές της 1ης Ιουνίου και την επαναληπτική ψηφοφορία της 15ης Ιουνίου.

Πάντως, ο κ. Γκρούεφσκι παρά την αυτοδυναμία που απέσπασε, θα συμμαχήσει με ένα αλβανικό κόμμα για το σχηματισμό κυβέρνησης, μεταξύ άλλων και για τη διατήρηση των διεθνοτικών ισορροπιών στη χώρα.

Με πληροφορίες από vecer, ape

Δεν υπάρχουν σχόλια: